Cava Guilera. Picnic de Verema delicatessen de pagès entre vinyes

Aquest dissabte passat, 3 de Setembre, vam estar gaudint de la Festa de la Verema de la Ruta del Vi del Penedès, a “CAVA GUILERA”,  amb Picnic de Verema, un matí fantàstic, en què el Pere Guilera, tercera generació de la cava, que actualmente, encara que jubilat segueix en actiu i us podem dir que molt actiu i que junt amb els seus fills Jordi Guilera i Marta Guilera, està al peu del canó . “CAVA GUILERA”,és una petita cava familiar situada al Camí de Ca l´Artigas a Lavern, Barcelona, ​​fundada el 1927, de microproduccions de cava molt cuidades i criances llargues.

Comencem la visita en una vinya-col·lecció, amb més de 25 varietats de raïm, cadascuna amb les seves pròpies peculiaritats i molta personalitat, que el Pere, un home senzill, culte i intel·ligent i un gran entusiasta de la vinya i els paisatges del Penedès, una d’aquelles persones que val la pena conèixer, ens va anar explicant cadascuna de les varietats allà plantades i que vam anar tastant, començant per les blanques i acabant amb les tintes.

Una vinya didàctica, on assaborim els sabors, acideses, dolçures en diferents estats de maduració i de  diferents varietats, en què sentim el cruixir de la pell i com es filtra el primer suc entre les dents, mentres,

el Pere, d’una forma generosa ens anava il·lustrant amb detalls de les mateixes, així com de les seves fulles i formes, fascinant. Com a curiositat, a part de les varietats més conegudes, com Xarel·lo, Parellada, Macabeu, etc., tastem varietats com “el trobat”, una varietat ancestral de raïm negre, la Gewürztraminer, una varietat d’Alsàcia, interessant.

Després ens dirigim a un dissenyat jardí rural, ecològic i de secà, al voltant del celler per  tastar  els suculents caves de criança com

Guilera Xarel·la Roja Brut Gran ReservaGuilera Xarel·la Roja Brut Gran Reserva
Premis Vinari i Decanter World Wine Awards
Cava monovarietal 100% xarel·lo. La nostra Xarel·la Vermella és fresca, afruitada, moderna i desenfadada. Bombolla fina i divertida, aromes delicades i suaument confitades i pas per boca melós, amb tocs de préssec

que, per admiració nostra, observem que el nom dels mateixos és Xarel.la, com picada d’ullet i homenatge a la dona

Guilera Xarel·la Verde Brut Gran ReservaPremis Vinari i Decanter World Wine Awards
Cava monovarietal 100% xarel·lo. La nostra Xarel·la Verda és fresca, elegant, afruitada i sofisticada. Bombolla fina, aromes delicades, tocs de poma verda i cítrics, persistència en boca i un punt amarg. Aquest cava Gran Reserva expressa l’essència del raïm xarel·lo

i els MUSiVARI i AGOSARA L’etiqueta està en sistema de lectoescriptura braille, detalls a ressaltar i agrair.

Guilera Musivari Brut Nature Gran Reserva
Cava carícia i moment especial

És el nostre cava insígnia, elaborat amb una selecció de les millors anyades. Destaca la seva harmonia i frescor després del llarg procés de criança: fruita madura, torrats, oda als fumats, riquesa en matisos, cremositat i postgust llarg. Extremadament suau i delicat
Guilera AGOSARAT
Brut Nature Gran Reserva
Premis Vinari i Decanter World Wine Awards
Cava orquestra i moment superlatiu

És el nostre cava més atrevit, amb ell explorem els límits del cava. Aroma grandiloqüent, acidesa melosa en boca, fruita molt madura, tocs axeresats i post-gust hipnòtic i molt llarg. És un super cava Gran Reserva: corpulent, orquestral, profund i diferent

Per finalitzar aquest magnífic tast ofert per Pere Guilera vam tenir l’oportunitat de provar

Guilera Rosat Reserva
Brut Rosat Reserva
Cava alegre i moment fruita vermella

És el nostre cava més alegre i golós, amb molta fruita vermella i una bombolla fina que explota delicadament en boca. Ideal a copes, amb l’aperitiu, durant un menjar informal [pasta, pizza, brasa] i les postres. Especial maridatges cromàtics: gambes, tonyina i salmó.

Acabem amb “El pícnic delicatessen, de pagès”, una selecció de productes locals. amb Patates, olives i fuet de Ca l’Estevet, Taula de formatges delicatessen Xerigots, Paté rústic de Gall del Penedès Mallart Carquinyolis i bombons Simón Coll.

Tot això assaborit amb un Guilera BNGR
Millor cava i escumós als Premis Vinari 2018

En un bell i tranquil entorn, on regna la pau. CAVA GUILERA

Masia ca l’Artigas s/n, 08739 Lavern, Subirats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s