La DO Penedès incorpora 4 vins més a les categories Vi de Mas i Gran Vi de Mas

El darrer ple del Consell Regulador de la DO Penedès ha aprovat la incorporació de 4 vins més a les categories Vi de Mas i Gran Vi de Mas provinents de 3 cellers de la DO Penedès. Concretament els vins que lluiran en les seves etiquetes aquestes categories són el Mas La Plana de Família Torres i el Parató Samsó Can Campany de Parató, com a Gran Vi de Mas, i els vins Blanc Xarel·lo Mas Llinda i el Negre Cabernet Sauvignon Mas Llinda de Covides com a Vi de Mas. Aquestes noves categories aprovades a finals del 2021 dins del Pla Estratègic DO Penedès 2030, certifiquen vins d’alta qualitat, vinculades a una masia centenària i seguint uns estrictes processos d’elaboració.

Noves incorporacions per refermar l’alt nivell i la tradició vitivinícola del Penedès
Amb la certificació de fa uns mesos dels primers vins dins de les categories Vi de Mas i Gran Vi de Mas, el Consell Regulador de la DO Penedès ja va anunciar que estava treballant per incorporar-ne d’altres. Els 4 vins dels 3 cellers de la DO Penedès que s’incorporen dins d’aquest paraigües, s’afegeixen als 12 vins aprovats dels cellers Viladellops, Mas Rodó, Sumarroca, Alsina Sardà i Can Feixes.
 
La incorporació de nous vins demostra l’ampli patrimoni vinculat al cultiu de la vinya i l’elaboració de vins del Penedès. Una herència que es plasma en les tècniques agrícoles i els mètodes d’elaboració, basades en el respecte per l’entorn natural i la cultura vinícola del territori.

Gran Vi de Mas/Vi de Mas
La creació de les categories Vi de Mas i Gran Vi de Mas s’engloba dins de les accions que la DO Penedès està treballant per potenciar el reconeixement de la qualitat i l’excel·lència dels seus vins i la tradició vitivinícola del territori amb el mas com a referència, així com que hagi rebut un ampli reconeixement dins del sector. Per tal de complir amb els criteris de la DO Penedès, el vi s’ha d’elaborar a partir de raïms de vinyes properes al mas, d’una finca propietat del celler o amb un contracte de gestió de mínim de 7 anys. Entre el mas –que ha de ser centenari, ben conservat i situat en un entorn d’alt valor paisatgístic– i les vinyes no hi podrà haver més de 2 quilòmetres lineals.
 
Les vinyes han de ser ecològiques, collides a mà i amb una edat mínima dels ceps de 10 anys en el cas del Vi de Mas i de 25 anys en el cas del Gran Vi de Mas. Els rendiments per hectàrea de vinya han de ser un 15% inferiors als autoritzats per la DO Penedès. Es potencien les varietats pròpies del Penedès i la criança ha de ser d’un mínim de 8 mesos en el cas dels vins blancs i 20 mesos en el cas dels negres. El model d’ampolla per aquests vins és la Borgonya i en l’etiquetatge apareix el nom tradicional del mas i l’anyada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s