Nova edició de La Nit dels Xarel·los amb rècord de cellers participants

Un dels esdeveniments que obre el calendari vinícola d’estiu al Penedès, La Nit dels Xarel·los, celebrarà una nova edició el dissabte 18 de juny de 19h a 23h al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès. Enguany l’esdeveniment, organitzat pel restaurant El Gat Blau amb la col·laboració de la DO Penedès, comptarà amb un rècord de cellers participants, fins a 20, i referències víniques, una cinquantena de vins xarel·lo, molts d’ells guardonats als Premis Vinari i el Concurs Tastavins DO Penedès. L’edició 2022 de La Nit dels Xarel·los també comptarà amb una proposta gastronòmica ideada per El Gat Blau amb la novetat que hi haurà una proposta de plats vegetarians. L’acte inclourà una exposició d’escultures de Ángel Camino, l’actuació del grup musical Apocadixie i un espai audiovisual on endinsar-se a la DO Penedès.

20 cellers i 50 vins amb el Xarel·lo com el protagonista
Després de 2 anys marcats per les mesures de la situació pandèmica, aquesta serà una edició que es desenvoluparà amb total normalitat. La propietària de El Gat Blau i organitzadora de l’acte, Olga Guasch, ha valorat molt positivament la predisposició dels cellers a voler formar part de l’acte: “Enguany comptarem amb una vintena de cellers que portaran una cinquantena de vins Xarel·lo. Aquest fet ens demostra les ganes que els elaboradors de la DO Penedès tenen per donar a conèixer els seus vins i la força que el sector continua tenint malgrat haver passat temps complicats”. L’edició 2022 comptarà amb els següents cellers de la DO Penedès: Oriol Rossell, Bodegues Pinord, Josep Masachs, Jean Leon, Serra dels Bous, Nadal, Família Torres, Maset, Miquel Pons, Font de la Gauxa, Heretat Mas Tinell, Mas Bertran, Parató, Alsina Sardà, Miquel Jané, Albet i Noya, Aymar, U Més U, Can Ràfols dels Caus i Celler Fortuny Fàbregas.

Un dels fets que caracteritza aquest esdeveniment és que són els mateixos elaboradors els que donen a tastar als assistents els seus vins, i a la vegada els hi donen a conèixer els mètodes d’elaboració i les característiques de cada vi. Moltes de les referències que es podran tastar en aquesta edició de La Nit dels Xarel·los han estat guardonades en els Premis Vinari i el Concurs Tastavins DO Penedès.

Xarel·los maridats amb una gastronomia de proximitat i propostes culturals
Com en totes les edicions, els vins DO Penedès presents a La Nit dels Xarel·los es maridaran amb una proposta gastronòmica elaborada per el restaurant vilafranquí El Gat Blau. La novetat d’enguany és que als plats cuinats amb productes locals s’hi afegirà una proposta de cuina vegetariana, acompanyades amb ostres fresques del Delta i crakcanies de Xarel·lo de Casanella Xocolaters.

A més a més, els assistents també podran gaudir de diverses propostes culturals durant la vetllada com l’exposició d’escultures “La paraula, la matèria, el somni” d’Ángel Camino. Aquest escultor i gravador ha exposat i guanyat reconeixements en diversos països del món. L’artista de reconeixement internacional té escultures en espais públics en països com Itàlia, Corea o Regne Unit. També es comptarà amb l’actuació del grup musical Apocadixie, dedicat a la música swing i jazz. Per acabar, també hi haurà una experiència audiovisual on els assistents podran endinsar-se en els valors i personalitat del territori.

Les entrades per La Nit dels Xarel·los es poden adquirir al restaurant El Gat Blau de manera prèvia o el mateix dia de l’esdeveniment al Claustre Sant Francesc –si encara en queden de disponibles– per 20€. L’entrada permet la degustació de tots els vins de la nit, una copa regal, 3 degustacions gastronòmiques i 1 degustació de crakcanies de Xarel·lo. Per qualsevol dubte es posa a disposició el telèfon 610.24.37.47.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s