Conde de Valicourt Purament familiar i artesanal

Aquest dissabte vam  anar, de nou, a la cava més petita de Sant Sadurní d’Anoia, “Cava Conde de Valicourt” convidats per l’Alícia i el Martí, propietaris i únics treballadors de la cava, als quals agraïm la invitació,  ja que va ser un magnífic matí en una cava que ens fascina i que ja ens va captivar la primera vegada que la vam visitar, per la seva essència, familiaritat i amabilitat amb què t’acullen, són una parella encantadora, que, a més, t’aporten molt coneixement sobre aquest món del cava, amb molta claredat i senzillesa.

Érem un grup bastant gran sobre unes 20/24 persones, més o menys, vam començar la visita, amb la presentació de la cava, per part de l’Alícia.  en un saló amb una magnífica xemeneia i una gran taula  en  qué  estàvem tots asseguts al voltant de la mateixa. l’Alícia

l’Alícia va començar amb història de la família i la finca des dels començaments fins arribar a dia d’avui i que no va deixar indiferent a ningú i que ja us vam comentar a a la nostra Web a la primera visita que vam anar a realitzar i que no us cansarem explicant el mateix i  el millor i preferible és que aneu i la  conegueu per vosaltres mateixos. Us ho recomanem de debò, no us deixarà indiferent i sortireu sabent més del món del cava del que us penseu que sabeu, a més, com ho explica l’Alícia és molt més interessant i atractiu, que el que us puguem explicar nosaltres.

Després del preliminar amb l’Alícia, vam anar amb el Martí a visitar el petit celler on ens confirma que tot el procediment s’efectua manual i ho fa ell, dia a dia. i que, a més, els caves de Comte de Valicourt es caracteritzen pel fet de no afegir-los sucre en la seva elaboració, cosa que els fa aptes per a les persones diabètiques.

El degollé de cadascuna de les ampolles elaborades, també ho fa el Martí, manualment, i del que ens va fer una demostració i vam tastar el cava d’aquesta mateixa ampolla,  un Gran reserva de 4 anys, fantàstic, nosaltres ja vam tenir el plaer de veure’l i provar-ho, a la primera visita que vam fer a Conde de Valicourt, però, igualment no deixa de sorprendre’ns, la resta de visitants van quedar impressionats, i fascinats, tant de veure el degollé en viu, com de provar una gran reserva de 4anys en el mateix moment del degollé, que, per cert, és sensacional, posteriorment vam provar aquest mateix cava fresc, al tast i sent el mateix cava, el sabor era completament diferent, però igual d’exquisit. Has de tastar aquesta experiència i en aquesta petita cava,  és un de tants moments magnífics de la visita.

A continuació, vam anar de nou a la taula que havíem estat i allà ens esperava l’Alícia per començar el tast i marinatge amb productes de Km O, a excepció dels formatges, a més de maridar els embotits amb els espectaculars caves que ens anava servint el  Martí, l’Alícia ens anava explicant l’elaboració dels mateixos, així com ens il·lustrava,

amb la seva saviesa, amb detalls a tenir en compte abans de beure un cava i saber si el mateix està bé per ser consumit,  a través del suro, color, sabor o carbònic, unes indicacions que ens van ser de molta utilitat a tots els presents ia els que se’ns va fer curta,  doncs l’Alícia fa que vulguis saber-ne més, doncs realitza la visita molt il·lustrativa, entretinguda, didàctica i amena alhora, tant l’Alícia com el Martí ho expliquen tot amb molta senzillesa i divertit alhora

Els caves que vam provar de gran qualitat tots, esplèndids, dir-vos que t tots vam acabar comparant algun dels que havíem provat. Vam començar amb un gran

Martín Vintage

Brut nature
gran reserva -de guarda superior-
Xarel·lo, Macabeo y Parellada, autóctonas del Penedés Gran Reserva -de Guarda Superior-, amb un mínim de 3 anys en ampolla amb llevats i tap de corona + 18 mesos addicionals amb tap de suro d’alta densitat.

Pas de Sucre

Brut nature gran reserva -de guarda superior- Xarel·lo, Macabeu  i Parellada, autòctones del Penedès Creat el 1982 per remarcar que als nostres brut nature no afegim licor d’expedició (sucre) després del degollament, per la qual cosa el seu consum amb moderació és apte per a diabètics i, a més, conté menys calories

Rosé de Valicourt

Brut reserva -de guarda superior- Garnatxa negra i Pinot noir (Penedès) Creat el 2009 amb una edició limitada de 2.000 ampolles que, en 5 mesos, es van esgotar. Des de llavors, hem ampliat l’edició a 4.000 ampolles anuals i és freqüent que hi hagi llista d’espera cada cop que estrenem anyada. Elaborar-ho principalment amb garnatxa negra ho fa diferent a la resta de caves rosats: més potent en tots els sentits. Us recomanem, quan el cateu per primera vegada, que us oblideu de tots els caves rosats que hàgiu provat fins ara. Us sorprendrà

“Realment, si vols passar una estona molt agradable, et recomanem fer la visita a les caves “Comte de Valicourt”. La visita és molt diferent de la resta de caves del contorn, ,Una experiència enriquidora, tot molt ben explicat, ambient distès i agradable. Els amfitrions, que són els amos, l’Alícia i el Martí, que dir-vos, fantàstics!!!.

No deixis de fer aquesta visita “OBLIGADA”

Sant Antoni, 33-35
08770 Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona)
T. 938 910 036
cavas@condedevalicourt.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s