CARA NORD Mineral, Montsant en la seva expressió més tel·lúrica

CARA NORD presenta Mineral, un vi que neix a partir de tres hectàrees de vinya situades a la serra del Montsant. Mineral és un vi que sorgeix de l’assemblatge de carinyena i garnatxa. Les dues varietats més plantades a la Denominació d’Origen Montsant s’uneixen aquí, en una proporció de 84% carinyena i 16% garnatxa, per a accentuar el caràcter mineral del vi. Es tracta d’una barreja inusual en aquesta Denominació d’Origen que destaca per la mineralitat de la carinyena.

La carinyena que forma part d’aquest vi negre està plantada sobre sòls calcaris i argiles vermelles d’escassa fertilitat. La garnatxa, en canvi, es troba en un terreny més calcari.

La serra del Montsant està formada per conglomerats amb cingles a la carena principal, acompanyats de marges que donen peu a nombroses balmes, coves i barrancs en un relleu muntanyós que suposa un important factor influent en la qualitat del raïm.

Un altre factor que cal destacar és el clima de la zona, amb trets de continentalitat per ser mediterrani interior, és a dir, molt sec a l’estiu i fred a l’hivern i amb una temperatura mitjana de 15 graus i rep anualment els raig del sol durant unes 2.700 hores. La precipitació mitjana anual de la zona és de 495 litres per metre quadrat.

El vi fermenta a 26 graus durant 14 dies i, posteriorment, segueix un procés de fermentació malolàctica en acer inoxidable. El resultat de la fermentació acaba envellint 6 mesos en fustes de roure francès.

CARA NORD Mineral 2020 és un vi de color negre fosc. Al nas és subtil i equilibrat, trobem fruita negra, tocs minerals i de grafit, a més de tabac i xocolata. En boca és especiat, amb notes de cafè i un fumat noble. De boca àmplia amb potència i força. De final fresc i intens.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s