HERETAT OLLER DEL MAS Vinyes amb una història mil·lenària unida a la modernitat

@femmaridatge

Un diumenge més recreant-nos i gaudint, visitant un altre celler, aquesta vegada a “Oller del Mas”, un celler amb castell mil·lenari, restaurant i cabanes de fusta sostenibles per dormir en plena natura. Situada al Bages, als afores de Manresa, emplaçada en un paisatge únic i privilegiat amb vistes a Montserrat.

@femmaridatge

La vista la realitzem amb la Carla, la nostra guia, molt agradable i encantadora, es nota que gaudeix de la feina que desenvolupa, comencem, juntament amb un grup de 12 persones més, al voltant de la masia medieval fortificada de l’Oller de Mas, amb més de 1.000 anys d’història, a l’entorn del castell medieval originari del segle X, restaurat totalment entre 1981 i 2008, però en el que es respira la captivadora història dels Oller, cavallers, nobles, religiosos i mestres artesans que han deixat empremta a la història del país, , un lloc pel qual va passar Ignasi de Loiola al segle XVI, en el seu pelegrinatge fins a Jerusalem, però, que, per desgràcia nostra, ara no es pot visitar, per la qual cosa ens quedem amb les ganes de descobrir i delectar-nos de l’interior del mateix.

@femmaridatge

De la història, passem a les vinyes on creen els seus vins ecològics, amb una panoràmica immillorable de Montserrat, la Carla ens va endinsar a la DO Pla de Bages i ens va transmetre la passió que hi ha darrere d’un projecte com aquest, interessant la feina que fan, es nota quan les coses es fan amb paciència i dedicació on cuiden i mimen unes de les millors vinyes de la zona, sense ser la més gran de la DO en producció, aconsegueixen produir uns dels millors vins que es poden degustar al territori

@femmaridatge

Seguint el recorregut vam arribar a la sala de producció del vi, amb els enormes tancs d’acer i aquí ens va explicar amb tot tipus de detall l’elaboració dels diferents productes del celler i com a curiositat, en aquest trajecte, es camina per un passadís que el terra és de vidre que pertorba i impressiona trepitjar per ell i veure sota teu els grans dipòsits.

 El celler s’ha ampliat amb sales de tast, una boutique on comprar vins de château que encomanen història, com l’especial Picapoll Negre, el Millor Vi de Catalunya el 2019 per la Guia de Vins de Catalunya, així molts altres articles i llibres relacionats amb aquest món , una bonica botiga muntada amb gust i elegància, espectacular !!! en un racó s’observen tres bótes les quals dues estan dedicades i signades pels presidents de la Generalitat Artur Más i Carles Puigdemont.

@femmaridatge

La nostra guia, Carla ens va dirigir cap a una petita sala de cinema, on durant uns minuts ens van projectar un vídeo sobre l’essència d’Oller del Mas

Realitzem el tast en una agradable, moderna i minimalista estada, ubicada a la planta superior de la boutique, des de la qual, a través d’una vidriera, com un gran aparador, es visualitza la part de sota de la mateixa on es troba la  flamant i innovadora sala de bótes, espectacular, veure-la des d’aquesta perspectiva, amb una llum tènue i en la que entre les mateixes i amb un  actual i modern disseny s’observa el que s’anomena el cementiri de les ampolles, ampolles amb molta antiguitat i de diferents i velles anyades, emmagatzemades reposant-hi .

Vam fer el tast de tres vins, va ser molt interessant, sobretot descobrir els matisos que tenen el primer vi que tastem va ser el Petit Bernat El vi jove de la casa, és un cupatge de macabeu amb malvasia i també sauvignon blanc i picapoll negre. És un vi net i fresc, amb aromes i sabors de fruita blanca amb tocs tropicals. És suau, fresc i estructurat amb una acidesa que el fa especialment golós per dies d’estiu.

A continuació el Bernat Oller negra és el vi insígnia de la casa i és el primer vi que vam elaborar al celler l’any 2003. Fa honor a un dels avantpassats de la família, Bernat Oller que va ser prior de l’ordre dels carmelites. És un cupatge de merlot amb syrah, picapoll blanc i picapoll negre. Elegant, fresc i amb tocs especiats. És fresc, afruitat i amb un bon equilibri.

Per finalitzar el gran vi Càndia és un dels vins experimentals del celler fruit de les tasques d’innovació i investigació de l’enòleg. Càndia va ser una de les pubilles de l’Oller al capdavant de la finca. És un cupatge de garnatxa, sumoll, samsó i syrah. Aromes nets i complexes on destaca la fruita vermella embolcallada de notes elegants i fresques.

@femmaridatge

Un cop acabada l’experiència, pel nostre compte, passegem plàcidament, pel lloc , que és extraordinari, perquè a més de les visites i experiències que realitzen, OLLER DEL MAS, és més que això, els propietaris, La família Margenat, han apostat per unir l’antiguitat  a la modernitat dels nous temps, disposant de diversos i diferents  entorns i  activitats, com Aperitiu i concert amb música en viu a la seva Terrassa, winebar, del que gaudim amb meravelloses vistes a les vinyes i Montserrat , acompanyat per l’excel·lent dia de sol que feia, francament idíl·lic.

Ens apropem a descobrir i apreciar les  vint-i-dos cabanes, que, des del passat any, van posar en marxa, com a forma d’allotjament sostenible i ecològic, que permet una desconnexió natural en plena natura, envoltats de boscos i vinyes, l’exterior és fusta i vidre , donant prioritat a la sostenibilitat i la natura amb unes magnífiques vistes al bosc o la muntanya de Montserrat, unes cabanes que han convertit en habitacles purament de luxe, on no hi falta detall perquè l’estada sigui meravellosa. A més, entre les seves instal·lacions que abasten unes quantes hectàrees es poden trobar tot tipus d’activitats per fer-la encara més inoblidable, camp de golf, hípica, pistes de pàdel, piscina, pista de vòlei, pitch and pat. Etc.,

La Heredad també té un centre de benestar, que es diu Anima Wellness, on gaudir de tractaments de bellesa i salut. És un resort de luxe on gaudir de les vistes i de l’entorn. El celler s’ha adherit al Compromís Biosphere, un distintiu de qualitat i de sostenibilitat dels serveis turístics. Una història que ara, més de 1.000 anys després, es continua escrivint amb uns vins extraordinaris ¡Visitar l’Heretat de l’Oller del Mas és més que una experiència, és EXCEL·LÈNCIA!!!, és la paraula que millor la defineix.
Qui es pot resistir a tot això?

HERETAT OLLER DEL MAS
Carretera d’Igualada C-37z km 91
08242 Manresa
93 876 83 15

ZONA ESPORTIVA
93 835 28 82
innat@ollerdelmas.com

RESTAURANT

93 835 28 82 – reserves via trucada o WhatsApp

CELLER
93 876 83 15
info@ollerdelmas.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s