Caves Bohigas Enoturisme a l’ Anoia

@femmaridatge

Aquest divendres  la nostra destinació va ser la comarca de l’Anoia” convidats per Caves Bohigas, un celler elaborador de vins i caves amb més de vuit segles d’història. Situada en un enclavament privilegiat de la Conca de l’Anoia, a Òdena, concretament, on es troben les caves i vinyes de Can Macià.

@femmaridatge

Ens va rebre i ens va fer de guia Elia, la responsable de màrqueting, esdeveniments i enoturisme, molt agradable i un exemple de professionalitat, atenció i entusiasme, ens va transmetre el seu afecte per la seva feina, va començar explicant-nos la interessant història de la finca i la saga, una finca de 800 anys d’antiguitat, de principis del segle XIII, segons documents que així ho acrediten. A dia d’avui Can Macià, però, antigament Mas Moragas, ja que el propietari era Pere Moragas i així al llarg dels anys i a mesura que canviava de propietari, la finca prenia el nom del cognom del propietari del moment. Els cognoms han anat canviant, però l’essència ha perdurat i la finca sempre ha estat a les mans de la mateixa família. Ens explica l’Èlia que han pogut documentar tota la història de la familia, elaborant l’arbre genealògic que data de 1290 fins al dia d’avui , amb Pere Moragas que es va casar i va començar la saga fins al dia d’avui.

El nom Bohigas, del celler, ve del fundador de l’empresa el 1985, Fermí Bohigas que després va heretar el seu nebot Jordi Casanovas Bohigas actualment la seva filla Maria Casanovas Giró s’ encarrega de la empresa ,peró el cognom “Bohigas” s’ha perdut . El més interessant és que la finca ha anat passant de pares a fills o nebots, el cas més llunyans és un familiar de sisè grau al segle 17.Per curiositat, expliquem que han  Passat  per la finca, fins dia d’avui,  24 generacions, sorprenent!!! A la finca s’han fet diverses reformes i les més importants van ser el 1929, a les mans de Joan Vives, que a part de reformes va començar a comercialitzar amb caves, ja que anteriorment es feia vi i cava però només per a l’autoconsum. I és el 1985 amb Fermí Bohigas que comença de nou i de debò la comercialització.

@femmaridatge

Després d’aquesta introducció a la història de Bohigas, mentre recorríem les vinyes que tenen al voltant de la casa pairal i ens il·lustrava indicant-nos les varietats de raïms que tenen i la seva elaboració, ens dirigim cap a uns grans i esplèndids salons que tenen disposats, en un gran zona verda, aquests estan preparats per a tota classe d’esdeveniments, com casaments, comunions etc., gestionats per una empresa externa ”Espai Gastronomia”   conjuntament amb l’antiga casa dels propietaris, convertida en un petit allotjament, on s’allotgen els nuvis quan se celebra un casament.

@femmaridatge

Posteriorment ens dirigim cap a una preciosa i bella capella que va fer construir el propietari en honor a la seva dona i que data del segle XX, la Capella de la Merce d’estil neogòtic, construïda el 1927, al seu interior es pot contemplar la bellesa un gran mural de tela, un mural amb  una insòlita història, de quan van arribar els republicans a Can Macià convertint la capella  a la seva caserna, desvalisant tot el que van trobar-hi, a excepció  del mural,  que, per fortuna,  un veí de la família es va afanyar a rescatar-lo i guardar-lo fins que va finalitzar la guerra i es va reconstruir de nou la capella en honor a la Mare de Déu de la Mercè, d’aquí el seu nom

Visitem l’antiga cava subterránea “Macià”, que està situada sota la masia i actualment, a part d’aquest disposen d’un altre de més moderna, vam recórrer i vam veure el procés d’embotellat, en aquest cas del saborós BOHIGAS ROSAT

Actualment, a les caves hi treballa un equip format per dotze persones, i la producció anual se situa al voltant de les 550.000 ampolles, entre 500.000 ampolles de cava a l’any i 50.000 de vi.

Per al mercat exterior des del 2002, i des de fa tretze anys, Bohigas forma part de Terra Nostra de Vinos, un consorci format per cinc cellers de diferents denominacions d’origen. Més del 80% de la producció es distribueix al mercat exterior.

@femmaridatge

Posteriorment ens dirigim a la casa, que manté l’autèntic estil de masia catalana una casa solariega, que l’estructura en orígens, a la part central hi havia l’entrada dels carruatges, a l’esquerra l’estable ia la dreta la cuina ia la casa planta de  a dalt, com era típic en aquella època  havien com es diu en català “les golfes” (les golfes). Amb el temps ho han anat adaptant i adequant, l’estable és la cava i sala de bótes i la cuina és part de la botiga. Actualment no hi viuen, és casa museu, la que recorrem per conèixer la sala d’armes, el menjador, la sala de les senyores, la sala de caça i la cuina. Una curiositat és el rellotge solar i lunar que hi ha a l’entrada del mas, a mà esquerra.

Finalitzem aquesta fantàstica i extraordinària visita a la botiga, amb el tast d´un cava Brut Nature Reserva Bohigas, fabulós!!! de color groc pàl·lid, bombolla fina de rosari constant i escuma de gran persistència.
Aroma molt fresc, destacant fruita blanca (poma àcida i pera) sobre notes de pell de cítric i flor blanca. De fons, notes especiades provinents de la criança (canyella) i galeta.

@femmaridatge

Descobreix Can Macià i els seus racons, visitar CAVES BOHIGAS. és viatjar 800 anys al passat per conèixer la tradició i la història, una visita que barreja la història de la finca i la família juntament amb el procés d’elaboració del cava,

és increïble, Apreneu i gaudiu amb la visita , que esteu esperant, Obriu tots els sentits i deixeu-vos sorprendre.


 FINCA CAN MACIÀ / 08711 ÒDENA (BARCELONA) – ESPANYA / T +34 93 804 81 00 / info@bohigas.es
Horari d’atenció al client: De dilluns a dijous de 8h a 18h. i els divendres de 7h a 15h.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s