Un escumós català treu medalla d’or abans de sortir al mercatÉs un Clàssic Penedès de 120 mesos de criança i es diu Corral Cremat

Dues medalles d’Or pel celler Albet i Noya a la fira de vins ecològics Millésime Bio de Montpellier. Una d’elles és per la nova anyada del vi negre, icona del celler, el Reserva Martí 2016. La segona medalla ha estat per un vi inèdit que sortirà al mercat els propers mesos. Un Clàssic Penedès de llarga criança, 120 mesos, elaborat amb xarel·lo 100% de la vinya El Corral Cremat (Muntanyes d’Ordal).

El Corral Cremat és un vi molt especial per Josep Maria Albet i Noya. Es tracta d’un vi escumós que el propietari del celler va decidir començar a elaborar l’any 2011 pensant en el dia de la seva jubilació. Casualment, el palmarès del Millésime Bio es va donar a conèixer el passat divendres 14 de gener, precisament el dia en què Josep Maria Albet complia 65 anys. El vi s’havia de presentar el pròxim mes de febrer a la Barcelona Wine Week, posposada ara fins al mes d’abril.

Pel que fa al Reserva Martí 2016, aquest vi està elaborat amb raïms seleccionats de cabernet sauvignon, syrah i ull de llebre. Té 24 mesos de criança en botes de roure francès i més de tres anys de repòs en ampolla. 

La fira Millesime Bio de Montpellier s’ha posposat fins al 28 de febrer tot i que manté una versió digital el 24 i 25 de gener. És una de les fires més importants especialitzades únicament en vins ecològics. Al concurs Millesime Bio 2022 s’hi han presentat 1960 vins de 16 països diferents. Enguany, només tres vins catalans han assolit la màxima categoria.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s