CELLER ABADAL Un gran celler amb uns grans vins

@femmaridatge

Convidats pel CELLER ABADAL, aquest dissabte ens vam traslladar fins al Bages, ABADAL està ubicat a Santa Maria d’Horta d’Avinyó, una localitat situada al cor del Bages, a poca distància de Barcelona, ​​en un entorn únic que captiva per la seva bellesa i la seva singularitat. Ens va rebre el Quim, que va ser el nostre guia, un jove molt agradable i amable, vam efectuar l’experiència “Gourmet”, una visita realitzada amb total exclusivitat, que permet gaudir dels millors vins d’Abadal, maridats amb aperitius casolans, en un espai únic i privilegiat de la finca, però tenen diverses activitats, així com un Wine bar, on pots prendre una copa de vi i relaxar-te.

La visita al celler Abadal captiva pel dens entorn de vinya i boscos on està situat, és un paratge que parla de la llarga tradició en el cultiu de la vinya. Amb més de vuit segles d’història, és un celler familiar propietat de la família Roqueta des de fa generacions, és un dels cellers més importants de la DO Pla de Bages.

@femmaridatge

Comencem la visita tastant un gustós vi Abadal Rosat  L’estil refrescant de la varietat local sumoll es fon amb l’expressió afruitada més divertida de la cabernet sauvignon, marcada per les aromes presents a l’entorn de maduixa i fruita vermella de bosc, cirerer d’arboç i granat de benvinguda per distingir el sabor de la varietat dels raïms del Bages

posteriorment dirigir-nos a visitar la casa original on actualment encara viu l’actual propietari, el Valentí Roqueta, la 34 generació de la família Roqueta des que van començar com a Ramon Roqueta i la quarta des que va ser fundat Abadal el 1983, precisament per Valentí Roqueta. El soterrani de la Masia és l’antic celler, conservat en estat original, és una de les joies de la cultura i de la història vinícola d’aquesta zona, que et trasllada en el temps donant-te a conèixer quin era el tipus de vida d’aquest territori, vam poder recrear-nos veient botes de castanyer a quina més estremidora i amb una gran tradició i història darrere, de més de dos-cents anys, en què ara elaboren els vins rancis Abadal, “Sagristia”, vam anar descobrint i percebent diversos objectes de l’època com una premsa del 1883 o uns adobats penjats de la paret, on inicialment, en aquell segle, traslladaven el vi, tota una grata experiència.

A continuació, vam anar a una de les vinyes, les quals les tenen plantades per parcel-les, i cadascuna plantada una varietat de raïm, la que nosaltres vam poder trepitjar i contemplar, era de Merlot, i al lluny se’n veia una altra de varietat Sumoll, a la que hi ha col·locats diversos panells d’abelles i recullen la seva pròpia mel. Recorrent el camí de la parcel-la arribem als nous cellers on hi ha els dipòsits d’acer, ja tot més modern i actual i botes de roure francès i alguna de roure americà, on dormen els seus vins fins que arriba el moment d’embotellar-los i portar-los a les nostres taules. Entre les diferents varietats les locals, tradicionals i úniques, adquireixen la seva màxima importància del que són originàries, Picapoll, Mandó i Sumoll, són vius representants de l’essència de la regió i aporten un caràcter únic als seus vins.

A Abadal, miris on miris, tot són detalls i racons amb caliu, meravellosament decorats, com el saló on vam realitzar el tast, senzill, però amb encant, acollidor, amb una xemeneia en un racó, i unes grans botes recobrint tota una paret, que destacaven al fons del saló, on es poden llegir, en alguna d’elles, dedicatòries de personalitats que han passat per ABADAL, com Artur Mas o Ferran Adrià, entre d’altres. i aquí, entre botes i l’atractiu del foc de la xemeneia

comencem una degustació de tres dels seus espectaculars vins de gamma alta, com el Abadal Picapoll,Abadal Mandó i el iconic  Abadal3.9 marinats amb productes de la comarca, que cal dir que eren exquisits

@femmaridatge

a més, com a curiositat i per a la nostra estranyesa, vam tastar el vi 3.9 amb trossos de xocolata amb blat de moro torrat (quicos) un contrast magnífic, que mai hauríem pensat que podria marinar i no ens haguéssim atrevit a compaginar, i després d’aquest impressionant contrast de sabors

vam acabar amb un vi ranci Sagristia del qual la criança es realitza en les velles botes, com us hem explicat, i juntament assaborit amb unes torrades amb mel, espectacular.

@femmaridatge

Finalitzem l’experiència visitant un petit museu que tenen amb col·lecció privada de la família d’utensilis i eines que abans s’utilitzaven, per a l’elaboració del vi, interessant de veure.

@femmaridatge

100% RECOMANABLE, per gaudir del vi, del paisatge i de la gastronomia, perquè per comprendre millor els nostres vins cal veure on neixen, per això us animem a visitar CELLER ABADAL i gaudir aprenent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s