O.R.ORIOL ROSELL Una gran tradició històrica, en un entorn meravellós

Agraïm a l’Elisenda la seva invitació i poder haver passat un magnífic i assolellat matí de diumenge en aquesta meravella de celler, com és ORIOL ROSELL, vam realitzar l’experiència enoturística de visita i tast, una de les diverses que tenen i que recomanem, ja que és fascinant i interessant, per la història de la finca i el lloc. ORIOL ROSELL és una petita empresa familiar dedicada a l’elaboració de caves i vins de qualitat, procedents exclusivament del raïm de la seva finca Cal Cassanyes

on la saga familiar ha viscut i treballat des del segle XVI. Una tradició transmesa de generació en generació,
El tracte familiar d’Elisenda, una persona encantadora, va fer que el temps transcorregués de manera amena, amb les seves explicacions va fer que la visita fos interessant, descobrint tots els racons de la finca

i contant-nos la història de la mateixa, una construcció arquitectònica d’estil modernista de 1908. Aquestes caves formen part de Cal Cassanyes, un casalot del segle XVII (datació gravada en pedra, 1637) des del qual es presideix tota la vinya de la finca.
Els llinatges Cassanyes i Rossell es van entroncar a principis del XIX, el 1811, i la tradició familiar vitivinícola s’ha perpetuat fins avui, naixent fa més de trenta anys el cava Oriol Rossell. Des del 1637, Cal Cassanyes és la casa que va albergar els membres de la família i el 1908 s’edifica el celler, inspirat en el modernisme, estil imperant en aquella època.

Abans de produir cava la finca es dedicava a elaborar vi i oli, que fins i tot encara conserven les transportadores d’oli, de l’època, així com un carro on està gravada la R, de Rosell, i en aquest mateix lloc, que és com un petit museu on s’han guardat i podeu veure les primeres màquines manuals que es van fer servir per fer les primeres elaboracions així com una gran col·lecció de càntirs de tot el món d’un amic d’Oriol Rosell a qui va deixar l’espai per a guardar-los i que ara és una gran i curiosa exposició.

Recorrent la finca arribem a una plaça on en una paret de la casa s’observa una placa on s’indica que és una plaça de nou i és que és tradició que a les places que els castellers fan un castell de nou, aquesta plaça obtingui el nom i la placa, i ORIOL ROSELL, la va obtenir, perquè Els Castellers de Vilafranca van ser fundats per Oriol Rossell, el mes de setembre de 1948, qui va ser el primer cap de colla i en una celebració els Castellers de Vilafranca van descarregar el 3d9 a la casa pairal d’Oriol Rossell, el fundador del grup, d’aquesta manera Can Cassanyes esdevingué la cinquena població de nou de l’Alt Penedès i la 79a de l’Era Moderna dels castells.

Posteriorment vam anar a les vinyes on vam conèixer les varietats que tenen i amb les que elaboren els seus espectaculars vins i caves, així com tot el procediment fins a arribar al celler. El celler, d’estil modernista, va ser construït el 1908 i es troba a la pairal mansió de Can Cassanyes, l’antic caseriu, edificat al segle XVII, al celler, el que antigament era el cup, ara només tenen els Gran Reserva, és com una cova que et captiva, un racó digne de veure, que exalça encara més els esplèndids caves.

Després d’aquesta magnífica visita, acabem al majestuós jardí que té la finca i on fa poc més de tres setmanes han obert el “Wine Bar”

un lloc que, combina perfectament amb l’entorn sense trencar l’encant de la construcció modernista de la masia, fent que el paratge sigui idíl·lic i en aquest paratge realitzem el tast de caves i vi

El primer tast va ser El Virolet

A la vista: Vi blanc d’aspecte cristal·lí, color groc llimona, amb reflexos verdosos. Al nas: Al nas conflueixen les aromes tropicals, especialment la pinya i les notes de fruites blanques (pera, poma, préssec,…). Tots sobre un fons floral subtil però sempre present. A la boca: L’entrada a la boca és amable, equilibrant-se perfectament l’acidesa i la dolçor. Sensació de llaminera i amplitud. Tornada dels records tropicals que ja apareixien olfactivament. Vi fresc amb final llarg i agradable

Oriol Rossell brut rose

Amb un període de criança de 12 a 18 mesos, mostra un color cirera robí amb reflexes violacis, net i brillant, i una bombolla fina i persistent. Al nas la intensitat és alta, amb aromes potents de fruites vermelles i notes balsàmiques. Suau a la boca, ens omple de sensacions afruitades, fresques i agradables, amb un final llarg i sec.

Cava Mitic 1908 Gran Reserva Brut Nature

Amb una criança mínima de 36 mesos en ampolla, presenta un color groc palla amb reflexes daurats, net i brillant, amb una bombolla fina, persistent i de lent despreniment. Les aromes són elegants i complexes, amb abundància d’agradables i potents notes de criança, on també despunten fruites blanques molt madures. A la boca es barregen totes aquestes fragàncies, equilibren i donen una sensació de plenitud i de complexitat molt elevada, ajudada per una bombolla extremadament fina i ben integrada. El final és llarg i destaquen les olors de torrats i de fruits secs.

Oriol Rossell us ofereix la possibilitat de conèixer la seva història i el seu entorn així com visitar la finca i el celler, alhora que degustar in situ els seus vins i caves. Concertar una visita us permetrà conèixer les vinyes, el celler modernista, la cava i la casa pairal de Cal Cassanyes. Endinsar-vos en el coneixement del món del cava, el correcte maridatge, són part de les propostes que brinda Oriol Rossell als qui el visiten i que us recomanem i que no podeu deixar escapar l’ocasió de passar unes agradables hores a l’aire lliure, qui no vol passar una estona agradable, gaudint del moment i envoltats de bellesa, amb un bon vi o cava.VIU-HO !!!
Val la pena visitar ORIOL ROSELL I gaudir del lloc i deixar-se impressionar, pel seu idíl·lic entorn i pels seus excel·lents caves i vins.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s