Encara no saps què és el Clàssic Penedès?

Des de l’any 2013, a Albet i Noya elaborem els nostres vins escumosos sota el segell de la Denominació d’Origen Penedès i reben el nom de Clàssic Penedès.

QUÈ SÓN ELS ESCUMOSOS CLÀSSIC PENEDÈS?

A grans trets, apostar pel Clàssic Penedès, és assegurar-te un vi escumós de qualitat, elaborat amb raïm ecològic procedent dels territoris adscrits a la DO Penedès i amb una criança mínima en ampolla de 15 mesos. Som 100% reserva, 100% ecològics i 100% del Penedès. Per nosaltres, i per tots els cellers que formem part de la família de Clàssic Penedès, és una reivindicació del territori i dels escumosos de qualitat, elaborats ja sigui amb mètode tradicional o ancestral.

Per garantir la seva qualitat, els escumosos Clàssic Penedès  han de portar obligatòriament la data de desgorjat a l’etiqueta. Aquesta dada serveix per saber els anys de criança del vi i també serà una referència per destapar-lo en el seu moment òptim de consum (generalment, els escumosos conserven les seves propietats en bones condicions un o dos anys després del seu desgorjat).

A partir dels 36 mesos de criança  es pot utilitzar el concepte  RESERVA3, 4, 5, 10 o 15.. en funció dels anys que aquell vi ha estat en contacte amb les seves mares.

QUINS CELLERS FAN CLÀSSIC PENEDÈS?

Actualment hi ha 18 cellers que elaboren Clàssic Penedès a la nostra Denominació d’Origen: Albet i Noya, AT Roca, Aymar, Bonans, Can Morral del Molí, Celler Grapissó, Puig Romeu, Colet, Finca Font de Jui, Finca Viladellops, Loxarel, Mas Bertran, Mas Comptal, Mas dels Clavers, Miquel Jané, MontPicolis, Plana del Jan i Torre del Veguer.

Quins Clàssics Penedès fem a Albet i Noya?

A Albet i Noya elaborem tres gammes de vins escumosos Clàssic Penedès.

PETIT ALBET BRUT

És el més jove i està elaborat amb macabeu, xarel·lo, parellada. És fresc i afruitat i és ideal per aperitius.

EFECTE

Són escumosos molt més gastronòmics. La  versió Brut Brut Nature  tenen un cupatge de xarel·lo, macabeu, parellada i un toc de chardonnay que li aporta cremositat i volum.

  El Rosat és brut i està elaborat 100% amb Pinot Noir.

Finalment, la familia es completa amb el nostre escumós més rebel, un 100% xarel·lo, sense sulfits afegits i elaborat amb el mètode Ancestral.

BRUT 21

Escumosos  que tenen com a base la varietat Chardonnay i que ens ofereixen la finor d’aquesta varietat francesa present arreu del món. El Brut 21 és un insòlit cupatge de chardonnay i parellada i va ser declarat, l’any 2020, millor escumós reserva de Catalunya gràcies als Premis Vinari. El Brut 21 Barrica Reserva 3 és un vi escumós molt més seriós elaborat amb pinot noir i chardonnay i té el seu vi base fermentat en botes de roure francès.

EL VI ESCUMÓS DEL CELLER DE CAN ROCA

El 5 de febrer de 1991 el nostre escumós (aleshores emprat dins la DO CAVA) entrava al restaurant que tres germans gironins havien muntat a la part del darrere del local que regentaven els seus pares.  Des d’aleshores hem estat sempre el vi escumós de la casa  del Celler de Can Roca amb 3 estrelles michelin i nomenat el 2013 Millor Restaurant del Món per la revista 50 the best. Si mai hi aneu, us rebran amb un somriure i una copa de Clàssic Penedès Albet i Noya. També el trobareu a l’hotel Casa Cacao de Girona i a les geladeries Rocambolesc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s