LA PEDRERA – CASA MILÀ ,amb DO Cava i pernil de gla de Jabugo DOP de Jabugo

Els dies 23 i 24 d’octubre es va celebrar a La Pedrera, un lloc màgic per a qualsevol esdeveniment, un Tast complet de caves amb la DO Cava, amb pernil de gla 100% ibèric DOP de Jabugo, al qual vam tenir el plaer d’assistir-hi el dissabte 23 i que va ser un tast molt, molt, interessant i didàctic, ja que aprofundia en els diferents tipus de caves i especialitats de la DO Cava, gaudint d’un maridatge de Caves de Guarda Superior Paratge qualificat i Gran Reserva, assaborits amb pernil de gla Ibèric DOP Jabugo


En aquest esdeveniment en particular, va resultar que tant el tast de cava com el de pernil fos dirigit per dues dones, fet que en agradaria destacar, ja que no és gaire habitual, el tast de cava va ser conduït per la sommelier Silvia Culell, excel·lent comunicadora que ens va anar explicant i transmetent d’una manera senzilla i elegant, la manera tradicional d’elaboració del DO cava, com les peculiaritats de cada ampolla que formen part d’aquests caves, així com protegir-les i garantir-ne el segell de qualitat és el motiu principal de l’existència de la denominació d’origen i oferir al consumidor les garanties màximes.

El tast de Pernil va ser dirigit per Lucia García responsable de comunicació de la DOP Jabugo, una dona encantadora i agradable, que juntament amb JUAN MANUEL “maestro cortador” ens va endinsar al món del pernil d’una manera immillorable, ja que, vam descobrir essències d’aquest producte que desconeixíem i que va ser meravellós conèixer i tenir més coneixement d’aquest apreciable producte com és el pernil


Comencem el tast amb el cava

SINGULAR CAVA GRAN RESERVA BRUT NATURE Cava Gran Reserva Brut Nature elaborat exclusivament amb raïms de la varietat xarel·lo dels nostres vinyars d’Espiells i Can Rius.

Per seguir amb AA MIRGIN OPUS PARATGE VALLCIRERA Es tracta d’un cava elaborat amb raïm ecològic procedent del Paratge de Vallcirera “Des del pòdium dels vins, representa una evolució del concepte tradicional de gran cava”


per seguir amb un PERE VENTURA GRAN VINTAGE PARATGE CAN BAS. ostenta el màxim distintiu de qualitat per a un cava. De color daurat brillant amb reflexos ambre, bombolla molt fina i devolució en rosari lenta i persistent.


un CLAROR DE VINS DEL CEP Cava Gran Reserva Brut Nature elaborat amb raïms de les varietats Xarel·lo, Macabeu i Parellada, pel celler Vins el Cep situat a la regió del Penedès, a Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona). Cava de paratge qualificat.


un ARS COLLECTA EL TROS NOU, és un cava Gran reserva brut que aporta nous matisos organolèptics a l’expressió habitual dels caves basats en el Pinot Noir. … També es recomana degustar-ho només per gaudir de l’àmplia gamma de registres que aquest cava ofereix i amb aperitius gastronòmics.

i per finalitzar amb un CAN SALA FAMÍLIA FERRER. Un color groc intens, una bombolla fina i elegant, pinzellades de compota i fruites madures (destacant el préssec), un cava llarg i amb cos que ha seduït el jurat del Global Sparkling Wine Masters.

els quals assaborim sols primer i amb el pernil a continuació, una combinació fascinant, ja que els caves els anàvem maridant amb diferents part del Pernil ibèric de gla, els dos primers amb la part del pernil “El crostó” que és la part amb la peülla cap amunt, que és la part perfecta , més sucosa del pernil, com el greixet que l’assaborim amb els dos caves següents i els dos últims caves amb la part més saborosa del pernil que és la punta del pernil,

que és quan se li gira la pota de pernil i queda amb la peülla cap avall, un tast molt interessant, ja que el pernil en tenir greix costa de marinar, però amb cava, espectacular, casen de meravella, tastar-lo,Va ser una oportunitat especial per conèixer a fons les característiques dels caves de qualitat que s’elaboren a Catalunya, així com la cultura del pernil.Un cava per a cada plat, un cava per a cada moment. !!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s