Josep Grau situa el Montsant a la llista dels millors 100 vins espanyols de James Suckling

Amb 94 punts, l’anyada 2021 de La Florens es l’únic vi procedent de la Denominació d’Origen Montsant que ha aconseguit entrar al TOP 100 que elabora cada any.

El llistat “TOP 100 Wines of Spain 2023” que elabora anualment James Suckling ha seleccionat La Florens 2021 com un dels millors vins espanyols. En paraules de Zekun Shuai, editor sènior de James Suckling, La Florens 2021 té “notes de pedres mullades i herbes rostides fins notes de maduixes silvestres i fruits vermells. Sucós, pinotesc i lineal en boca amb tanins calcaris i un final fresc i àcid. Alguna cosa de fina mineralitat i pebre blanc al final. Intricat, elegant i primigèniament llarg. Deliciós ara, però també pot aguantar”.

Aquesta fita reconeix la feina realitzada durant dues dècades. “Si tractem les vinyes amb una viticultura en que la planta es desenvolupi en tota la seva plenitud i respectem el raïm que arriba al celler sense modificar res, tindrem vins que portaran els nostres sentits als paratges on neixen”, senyala Josep Grau. Amb aquesta filosofia, Josep Grau Viticultor ha aconseguit embotellar el bell paratge del Montsant en els seus vins.

La Florens conté la gran qualitat de la collita i la identitat de ceps que tenen entre 75 i 105 anys, procedents del les preuades vinyes del municipi de Capçanes. Així mateix, aquest vi guarda una bella història que el vincula amb Florentina, la mare de Josep Grau, o, millor dit, Florens, el diminutiu amb el que l’anomenava el propi Josep. “La Florens evoca la personalitat d’una persona amable, serena, alegre, moderna i plena d’humanitat i capacitat d’estimar”, assegura Grau

La Florens guarda l’essència de les vinyes assentats principalment sobre sòls calcaris a 340 metres sobre el nivell del mar. Es tracta d’un terreny que, malgrat les poques precipitacions, és capaç de retenir la humitat. L’escassetat en matèria orgànica proveeix les collites de raïm concentrat i expressiu encara que els rendiments d’aquestes parcel·les són molt escassos, a causa de l’edat de les vinyes. Tal com marquen els principis de la collita i el seu compromís amb la sostenibilitat, el cultiu és ecològic i s’apliquen pràctiques que preserven la biodiversitat de la vinya. Posteriorment, al celler, amb una intervenció mínima, es preserva l’essència de la garnatxa i les característiques de la collita, de forma que el vi relata la identitat de la vinya de La Florens.

📸 Mahala Wine & Josep Grau

✍🏼 Mahala Wine

Deixa un comentari