Pòquer de vins del Priorat: Una selecció exquisida de vins de prestigi

Us recomanem quatre grans vins amb DOQ Priorat que valen més del que costen Amb una gran reputació internacional, els vins de gamma alta amb Denominació d’Origen Qualificada (DOQ) Priorat són veritables joies vinícoles. Una zona que destaca pels seus sòls pissarrosos de llicorella i una viticultura gairebé heroica amb vinyes plantades en terrasses ascendents. Aquesta topografia única, juntament amb un clima extrem amb poques pluges i molta oscil·lació tèrmica, contribueixen a una producció de raïm excepcional fruit de la qual s’elaboren uns dels millors vins del món.

Us proposem una tria de quatre referències de gamma alta que, si sou amants dels vins excepcionals, algun dia heu de tastar.

Clos Fontà 2017
Viticultors Mas d’en Gil
Varietats: 50% Garnatxa, 20% Garnatxa peluda i 30% Carinyena.
Criança: 14 mesos en botes de 1.500 i 225 litres. Criança en ampolla durant 36 mesos, aproximadament.
PVP: 68 €

Celler d’obligada visita situat a Bellmunt del Priorat que elabora vins sota els preceptes de l’agricultura biodinàmica. Des del 2008, Marta Rovira, amb el suport del seu pare i de la seva germana gran, Pilar, elabora grans vins negres, blancs i dolços.

El Clos Fontà 2017, classificat com a “Vi de Finca Qualificada”, prové de vinyes plantades entre el 1931 i el 1970. Destaca per la seva fidel expressió del terrer i per la profunditat d’aromes i sabors. Hi trobareu molta fruita negra i vermella, espècies mediterrànies i les notes excepcionals dels grans vins minerals de la zona. Un vi de paisatge que algun dia heu de tastar.

Clos Abella 2019
Marco Abella
Varietats: 70% Carinyena i 30% Garnatxa.
Criança: 16-18 mesos en botes de roure francès.
PVP: 50 €

Celler situat a Porrera, construït el 2005 per David Marco i Olivia Bayés. Ofereixen una visita enoturística Premium per tastar els seus vins de gamma alta amb la que també podreu gaudir de les vinyes i del celler, amb 2 plantes soterrades on es crien els vins.

El Clos Abella 2019 és la seva referència més emblemàtica, un vi molt premiat internacionalment -aquesta anyada ha guanyat medalla de Platí amb 97 punts als Premis Decanter-, que neix de vinyes molt velles, de rendiments baixos, en terrasses de pissarra. Destaca per les aromes de fruita negra madura, amb notes minerals de grafit i tocs balsàmics i d’espècies i de tabac. Una joia enològica.

Mas Doix 2021
Mas Doix
Varietats: Carinyena 60% i Garnatxa 40%. Vinyes de 70 a 100 anys.
Criança: 14 mesos, 50% en botes noves i 50% en botes de segon any.
PVP: 102 €

Valentí i Ramón Llagostera creen el celler Masdoix el 1998 a Poboleda, consolidant així la cinquena generació de tradició vinícola. Elaboren els vins a la vinya, en terrasses ecològiques i sota preceptes biodinàmics. Un celler, Priorat en estat pur, que també podeu gaudir amb diverses opcions de visites.

El Masdoix 2021 destaca per la seva complexitat i pels seus abundants matisos aromàtics. Cireres, nabius, gerds amb fons mineral i torrats i especiats de la bota. També hi trobareu notes balsàmiques mentolades, regalèssies, cacaus i, sobretot, notes minerals de la pissarra com mines de llapis i grafits. Un Priorat de llibre.

Clos Figueras 2019
Clos Figueras
Varietats: 60% Garnatxa i 40% Carinyena de vinyes velles de més de 60 anys.
Criança: 14 mesos en botes de 500 litres noves i d’un any.
PVP: 61 €

Clos Figueras, situat a Gratallops, va néixer el 1997 de la mà de Christopher Cannan, qui avui fa tàndem amb la seva filla Anne-Josephine Cannan. La seva oferta enoturística és de 360 graus, amb un restaurant i un Bed & Breakfast amb 3 habitacions on podeu pernoctar amb esmorzar i tastar-hi algun vi.

El Clos Figueras 2019 és elegància, frescor i mineralitat. Destaca per les notes de fruita negra i vermella madures, herbes mediterrànies i sotabosc. També notes mentolades i algun toc fumat. Un gran vi que demana temps per degustar-lo.

Deixa un comentari