Costalara 2020, primera anyada ecològica del vi negre més afruitat de Pagos de Anguix

Pagos de Anguix presenta el seu primer vi negre ecològic, Costalara 2020, que reitera l’aposta per l’ecologia i el manteniment de la biodiversitat d’aquest celler situat en la localitat burgalesa d’Anguix.

Costalara 2020 és el primer dels vins negres del celler que obté la certificació ecològica, un vi fi 100% tinto fino procedent de vinyes d’entre 20 i 30 anys, situades a les localitats d’Anguix i Olmedillo de Roa, a uns 800 metres d’altitud i sobre sòls pedregosos de fons argilo-calcari. S’elabora de manera artesanal i poc intervencionista, buscant realçar l’expressió de la fruita i primigènia de la vinya. Es sotmet a una criança de 12 mesos per aconseguir un vi negre amb notes de fruites silvestres, especialment, de groselles, i toc d’espècies dolces que van deixant pas a aromes de fruites més vermelles, de vainilla i especiades. A la boca és untuós, estructurat, fresc i mineral.

Costalara 2020 reitera la forta aposta per l’ecologia de Pagos de Anguix, que compta amb més de 30 hectàrees de vinya ja plantada en ecològic fa més de dues dècades, i la vocació del celler per practicar una viticultura respectuosa, no sols amb els ceps, sinó també amb l’entorn. Pagos de Anguix és membre de l’Associació de Viticultura Regenerativa i, com a tal, fa treballs vitícoles destinats a retornar la vida als sòls i fomentar la biodiversitat, en les seves vinyes es realitzen podes respectuoses amb els fluxos de saba de la planta, que contribueixen a prolongar la seva vida i millorar el seu estat sanitari. Actualment, el 99% de les vinyes de Pagos de Anguix estan certificades en ecològic i l’1% restant es troba en procés de conversió, per això tota la gamma de vins del celler serà, en properes anyades, completament ecològica.

L’enòleg José Manuel Pérez Ovejas, al capdavant de l’equip tècnic de Pagos de Anguix, resumeix l’anyada 2020 com una collita de nivell molt alt, malgrat les complicacions derivades de la pandèmia de COVID-19. L’equip liderat per Pérez Ovejas va decidir retardar uns dies la verema respecte a altres cellers veïns en una anyada que es considera una mica més fresca que l’anterior.

La decisió va ser afortunada i va fer que el raïm madurés perfectament, amb un grau lleugerament superior a la mitjana de la Denominació d’Origen Ribera del Duero. L’enòleg recorda les pluges que van interrompre la verema, un esdeveniment que no va impedir obtenir resultats excel·lents, tal com mostra aquest Costalara 2020 que acaba de sortir al mercat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s