Barcelona Wine WeekEl saló bat rècords i fa un gran salt qualitatiu en la seva tercera edició

La riquesa i varietat de sòls del país, la sostenibilitat i la potent aliança entre el vi i gastronomia han estat les principals tendències i eixos temàtics de la tercera edició de Barcelona Wine Week (BWW), que tanca avui la seva tercera edició amb un gran èxit de participació. Més de 800 empreses expositores, 70 segells de prestigi representats, prop de 8.000 reunions de negocis entre expositors i compradors nacionals i internacionals, i al voltant de 50 activitats programades afermen el seu posicionament com a certamen líder del vi espanyol de qualitat.

Les 828 empreses expositores de Barcelona Wine Week – un 27% més que la passada edició, el 2022-, procedents de tots els territoris productors de vi d’Espanya, han exhibit prop de mil referències noves al saló, que ha presentat una ocupació plena del palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona durant els seus tres dies de celebració.

L’esdeveniment ha generat grans oportunitats de negoci amb la visita de més de 20.000 professionals, un 20% internacionals procedents de 80 països, principalment europeus i nord-americans. Entre els assistents, més de 600 grans compradors internacionals convidats per l’organització, procedents de mercats estratègics per a l’exportació de vi espanyol com els Estats Units d’Amèrica, Alemanya, el Regne Unit, el Brasil, el Japó o la Xina, que han participat en al voltant de 8.000 reunions agendades amb cellers expositors. Així mateix, l’organització de Barcelona Wine Week estima que l’impacte econòmic generat per la celebració del saló se situa al voltant dels 12 milions d’euros.

El president de Barcelona Wine Week, Javier Pagés, ha subratllat que “en aquesta edició el saló s’ha posicionat contundentment com el millor punt de trobada sectorial per a tots els professionals de la indústria del vi a Espanya. Una plataforma única de negocis i promoció per al sector, des d’on projectar internacionalment la qualitat, varietat i diversitat del vi espanyol”.

Per a J. Antoni Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, “aquesta edició ha batut rècords en tots els sentits, tant en participació d’empreses com en el suport i confiança d’institucions, organismes i professionals del sector. Aquest èxit constata l’encert en la nostra aposta per impulsar un saló que representi i faci valdre la qualitat i la potència del vi espanyol per a contribuir a la internacionalització de les seves empreses, i al coneixement i consum d’aquest, tant en el mercat nacional com internacional”.

Més de 185.000 copes de vi tastades

Durant la celebració de BWW s’han servit més de 185.000 copes de vi, entre els tastos oferts pels expositors i les organitzades dins de l’extens programa d’activitats del saló. Màsters of Wine com Tim Atkin, Pedro Ballesteros, Norrel Robertson; Andreas Kuback i Álvaro Ribalta; el tastador del rànquing Parker, Luis Gutiérrez; sommeliers convertits en elaboradors o cellerers de renom han configurat el planter del programa de tastos, ponències, taules rodones i debats.

Una fira sostenible

BWW és pionera en matèria de sostenibilitat i zero waste. El 70% del mobiliari i estands del saló es reutilitza en cada edició i la moqueta és ecològica.

En aquest sentit, com a part de la seva estratègia sostenible, BWW ha col·laborat amb Ecovidrio – que ha recollit més de 21.000 ampolles durant la celebració del saló- i amb l’Institut Català del Suro, que ha reunit 4.500 taps de suro per al seu posterior reciclatge.

 Juvé & Camps no mancat a l’esdeveniment, amb un magnífic estand, on a la seva barra no s’aturava de degustar els seus excel·lents caves i vins capitanejats pel Sr. Joan Juvé

El grup Freixenet un dels estand més concorreguts, pel seu disseny i grans esdeveniments a la barra bar dirigits pel sommelier,espectacular

Organitzat per Fira Barcelona a través de la seva societat Alimentaria Exhibitions, BWW ha comptat amb el suport de la Federación Española del Vino (FEV), el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación (MAPA) i ICEX España Exportación e Inversiones. La pròxima edició se celebrarà del 5 al 7 de febrer de 2024, també en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s