19è Festival de Música a les Vinyes

Un any més l’Ajuntament de Subirats organitza una nova edició del Festival Música a les vinyes.  El Festival Música a les vinyes és un dels festivals d’estiu de petit format de referència al Penedès. Any rere any reuneix un públic fidel atret per la singularitat del festival i la màgia d’un dels indrets més bonics i desconeguts del Penedès, a Torre-Ramona, dins el recinte emmurallat,  un lloc meravellós  per escoltar música, en una agradable nit d’estiu.

Dissabte 23 de juliol va ser el primer concert i nosaltres hi vam anar i va ser una nit fantástica i encantadora alhora. Per a aquest primer concert es va crear  la proposta musical “Tres x Tres”, concert creat expressament pel Festival de Música a les vinyes.  Aquesta proposta neix  de la unió de tres músics singulars, que sota la tradició del jazz comparteixen influències i sensibilitats a partir d’un diàleg respectuós i generós, creant un so únic e irrepetible i aquest mestres del ritme son el  Manel Fortià i Marc Miralta, melòdics i explosius, formen la secció rítmica més sol·licitada del moment i es complementen a la perfecció amb l’exuberància i elegància del piano de Xavi Torres. Tot un luxe per gaudir d’una nit mágica,  en un entorn idíl·lic

Després d’aquest magnífic concert, com a colofó de la nit,  davant la Confraria del Cava Sant Sadurní,  els assistents vam poder desgustar el tradicional maridatge de cava elaborat a Subirats i Préssec d’Ordal, així com una boníssima coca. Podies tastar els diferents caves que allà havien com Cava Guilera,Cavas Ventura Soler,Celler Carol Vallès, Sumarroca, Celler Eudald Massana, Mastinell,Finca Batllori,Oliver Viticultors. Una bona i agradable manera d’acabar l’agradable nit.

A més, abans de l’inici del concert, pots veure l’exposició de Pujolboira i Bergsrud: L’heretat dels mites Greco-Romans, a la casa i galeria de la pintora noruega CATHRINE BERGSRUD, de la que també pots contemplar obres seves, en l’exposició. La Cathrine, instal-lada al Penedès des de 1991, ha realitzat diverses exposicions tant individuals com en grup arreu del territori nacional i internacional.

 La Cathrine, atreta i submergida a l’entorn del Penedès, les seves vinyes i cellers, contribueix i participa amb la seva pintura, en diferents esdeveniments que mouen aquest món, col·laborant, un any, amb Cavas LLopart, en una de les litografies que acompanya la nova anyada de l’escumós de llarga criança Ex-vite Brut, que any rere any s’inclouen a l’edició en estoig d’aquest Corpinnat d’edició limitada, d’un pintor reconegut.

El segon concert serà el dissabte 30 de juliol, amb la Cobla Marinada, Pere Martínez, Vicens Martín i David Domínguez que portaran als escenaris del festival l’espectacle “Llum”, un recull de cançons i poemes musicats que representen la lluita dels pobles.

Sur de casa,  passa una garadble nit al Festival de Música a les Vinyes, gaudiràs d’una nit diferent, val la pena,art, música, cava, préssec de l’ordal, t’ho perdràs ?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s