13 EDICIÓ LA NIT DELS XAREL-LOS Vins de Xarel.lo Penedès, Gastronomía i Música

El passat dissabte 18, el restaurant “El Gat Blau” amb el patrocini de la DO Penedès va tornar a homenatjar el xarel•lo, una varietat autòctona, i ja són ¡13 edicions!. A l’entorn màgic del Claustre Sant Francesc, al centre mateix de Vilafranca, vam viure aquesta magnífica experiència.

Es podia degustar els millors Xarel•los presentats per 20 magnífics cellers diferents, amb propostes de vins ben diferenciats entre ells i maridats amb plats del Gat Blau, i ostres del Delta de l’Ebre.i  Crakcanies de Xarel•lo , tot això amenitzat amb la música jazz en directe d’ Apocadixie

Vam passar una meravellosa tarda/nit, en un lloc tan extraordinari, els jardins del Claustre de Sant Francesc, es van complementar amb una exposició de l’escultor Ángel Camino. Envoltat pels estand dels 20 cellers ALBERT I NOIA, ALSINA &SARDA, AYMAR, MIQUEL JANÉ, PINORD, CAN RÀFOLS DELS CAUS, TORRES, FONT DE LA GAUXA, MASTINELL, CELLER FORTUNY FÀBREGAS, JEAN LEON,JOSEP MASACHS, MAS BERTRAN, MASET, MIQUEL PONS NADAL PARATÓ, ORIOL ROSELL SERRA DELS BOUS i U MES U, on podies anar amb la teva copa, provant els 50 vins monovarietals xarel.lo que havien per degustar i que molts han estat guardonats als Premis Vinari i al Concurs Tastavins DO Penedès.

Entremig, els llocs de gastronomia com el d’Ostras del Delta de l’Ebra, i les suculentes tapes i platets del Restaurant “EL GAT BLAU”, a quin el més apetitós, tots suculents, com tot el que cuinen al Gat Blau, magnífic restaurant el que si no coneixes has d’anar, cuina casolana, cuina tradicional renovada. Com croqueta muntada en  briox, canaló  farcits d’anec mut del penedès al vi negre amb pinyons, fideu, i que, a més, hi havia, la ben pensada l proposta de plats vegetarians.

Sincerament, tot exquisit. De veritat heu d’anar almenys una vegada al Gat Blau, i  tastar els seus plats i creieu-nos que, si aneu una vegada, no serà l’última, et delectaràs menjant, a més de gaudir de l’atenció i proximitat de la seva propietària l’Olga, simpàtica i molt  propera , que et farà sentir bé, molt bé al seu Restaurant.

Per postres, no podien faltar les típiques Crakcanies de Xarel•lo de Casanella Xocolaters, que han innovat el dolç típic del seu poble de Vilafranca del Penedès a base d’ametlla Marcona recoberta de xocolata. El 2002 creen la Crackania, petit i dolç plaer d’ametlla marcona i innova pel que fa a sabors, mitjançant una minuciosa selecció de matèries primeres, desenvolupa al seu obrador artesà la Crackania de fruita de la passió, la Crackania de flor de taronger, i la Crackania de flor de tarongina. Durant els anys posteriors segueix desenvolupant nous sabors únics al mercat.

Una de les singularitats de La Nit dels Xarel•los és el caràcter de proximitat amb cadascun dels cellers. Són els mateixos elaboradors els qui servien els vins als assistents i donaven a conèixer les característiques i caràcter de cadascun dels vins. Això dóna l’oportunitat a endinsar-se en profunditat en les singularitats de cadascuna de les referències que es degustaran.

L´entrada permetia la degustació de tots els vins de la nit, una copa regal, tres degustacions gastronòmiques i una degustació de crakcanies de xarel.lo.

Una experiència que no et pots perdre, si no has assistit a cap edició, des d’aquí t’animem que ho facis el proper any i si ja has assistit ja sabràs com n’és de magnifica l’experiència i torna.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s