Amb el nou segell Elaborador Integral, Alta Alella torna a ser pionera de la garantia, traçabilitat i qualitat del Cava

Alta Alella torna a ser pionera gràcies a l’aposta de garantia, traçabilitat i qualitat del Cava. El celler va ser reconegut amb la qualificació Cava de Paratge des que es va concebre, i ara rep el nou segell d’Elaborador Integral que atorga el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Cava a aquells productors que elaboren els seus vins al 100% a la seva propietat –premsat i vinificació–, la qual cosa implica una garantia de traçabilitat del producte. D’aquesta manera, se certifica que tota la producció de la família Pujol-Busquets es duu a terme a la propietat, sense comprar vins ni ampolles en rima o en punta a altres elaboradors, i que els seus caves es comercialitzen sota marques que no es comparteixen amb altres elaboradors de cava. Una mesura que se suma als canvis recents de zonificació i segmentació de la DO, amb l’objectiu de promoure el prestigi del cava.

Poder lluir el segell d’Elaborador Integral implica complir de forma rigorosa amb els requisits del Consell Regulador, la qual cosa és un pas més en l’exigència de qualitat que Alta Alella s’autoimposa per tots els seus productes. En els pròxims dies, la família adaptarà l’etiquetatge de tots els seus caves a les normatives del Consell Regulador, presentant el segell d’Elaborador Integral.

El Cava emprèn una nova etapa cap a l’elit i Alta Alella és part activa d’aquest camí sent precursora de cada nova qualificació de qualitat que atorga el Consell Regulador. Aquest fet és possible no només per la qualitat dels seus caves, sinó també pel seu compromís amb l’origen, la terra i la sostenibilitat. El juliol de 2017, el celler ja va ser dels primers a obtenir la certificació de Paratge Qualificat per part del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, un reconeixement a la singularitat del Paratge Vallcirera.

Aquest mateix any, va presentar els seus dos caves certificats amb el segell de Cava de Paratge Qualificat Vallcirera, l’Alta Alella Mirgin Exeo i l’Alta Alella Mirgin Opus. A més, Vallcirera és l’únic Paratge Qualificat ecològic des dels seus orígens, i situat en un parc natural. Ara, a principis del 2022, la família Pujol-Busquets també estrena el rigorós segell d’Elaborador Integral.

Les vinyes de la família –ubicades entre les localitats d’Alella, Teià i Tiana– gaudeixen d’unes condicions excepcionals pel cultiu de la vinya, entre les quals destaquen el sòl de sauló i el clima mediterrani, moderat per la Serralada de Marina i suavitzat per la proximitat al mar. D’aquestes vinyes ecològiques procedeix el raïm de les diferents varietats amb les quals s’elaboren els caves de Guarda Superior d’Alta Alella. Recentment, la família va presentar al mercat l’Alta Alella 10 · Gran Reserva 2010, un cava de col·lecció amb vocació de gran vi i capacitat de guarda, exemple de la voluntat d’assolir l’excel·lència i l’expressió del territori.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s