“CELLER CASTELL DEL REMEI”Celler centenari amb entorn i vins espectacular

@Jan Ferriz

Aquesta vegada agrair a “CELLER CASTELL DEL REMEI” la seva invitació a la visita guiada amb tast, que realitzen cada cap de setmana i que, nosaltres vam tenir el plaer d’experimentar aquest passat dissabte.

Ens va rebre la Marta Vendrell directora, coordinadora i organitzadora d’enoturisme de l’Celler Castell de l’Remei, una persona molt atenta i amable, que ens va explicar entre altres moltes coses, que, a més d’aquesta visita guiada, es realitzen altres tres actes a l’any, seguint i conservant tradicions i costums de l’Castell de l’Remei, ja que antigament havia estat una colònia, agrícola, com la festa major el segon diumenge d’octubre, en la qual es fan diferents activitats, l’Aplec de Castell de l’Remei que és a la primavera i el primer cap de setmana de Juny es realitza una cursa nocturna que comença a les 21:00 h i seguint un recorregut senyalitzat, acabant el mateix al Castell de l’Remei, amb una botifarrada i els seus espectaculars vins,  però que, amb la pandèmia han hagut de anul·lar-, de moment, tenint moltes ganes de poder reprendre’ls tots aquests atractius actes, l’any vinent.

@Jan Ferriz

Comencem la visita amb la Carmen que va ser la nostra guia al llarg de la visita i que va ser encantadora en tot moment, ens va fer molt agradable tant la visita com el tast, a nosaltres ia tot el grup que realitzaven aquesta visita, vam quedar tots molt satisfets amb les seves explicacions i comentaris ja que eren didàctiques,  clares i enriquidores, a més amb tot el que ens anava ensenyant. Comencem al celler que és el celler més antic  de Catalunya en l’elaboració i etiquetatge de vins fins de criança, i també el primer celler Català construït segons el model tipus bordelès, ,envoltat de vinyes, un recorregut magnífic i il·lustratiu per totes les belles estades. I no anem a explicar més detalls perquè tu puguis descobrir-los i viure’ls, val la pena !!!

El tast extraordinària, vam tastar 3 esplèndids vins, que des d’aquí us recomanem, dels quals Carmen ens anava il·lustrant amb els detalls dels mateixos vam començar amb un exquisit  

ODA BLANC

Vi blanc amb criança
Varietats: macabeu, chardonnay
Alcohol: 13% Vol.
Fermentació: en bótes de roure
Criança: 7 mesos en bôtes noves de roure americà i francès, amb bâtonnage periòdic

Botes de roure noves per acollir la fermentació i criança d’unes vinyes velles escollides per a aquest clàssic amb fusta. Com a resultat, un blanc amb volum i cremositat que, juntament amb la marcada acidesa, ens ofereixen la garantia d’una ferma longevitat. Fruita exòtica que sempre sorgeix i es marca tant en nas com en boca. Vins d’assemblatge, amb mestissatge, són l’eix d’equilibri i perfil polièdric buscat, que destil·len història, a la vegada que mostren avantguarda i modernitat sense oblidar les arrels en el seu origen.

NOTA DE TAST

Provinent de les vinyes històriques de la finca, fermenta i es cria en bôtes per oferir un aspecte límpid, de color daurat pàl·lid –amb multitud de reflexos– i un caràcter intens, que s’expressa en aromes molt nítides de poma rostida, mantega, torrefactes, pastisseria i fusta noble acabada de tallar. El paladar és untuós, exuberant i persistent, amb sensacions cremoses i records fumats, lactis i de pell de llimona confitada.

per seguir amb un saborós 
GARNATXA DEL CASTELL DEL REMEI 2020 ECO

El primer monovarietal de Castell del Remei. Parcialment fermentat amb rapa, intens i profund, amb nervi i saborós.

Vi procedent d’una única finca de 5 Ha. de Garnatxa, anomenada Alts del Castell.

finalitzan amb un
1750
Vi negre amb criança
Varietats: cabernet, ull de llebre, garnatxa, merlot
Alcohol: 14,5% Vol.
Fermentació: en dipòsits d’acer inoxidable
Criança: 18 mesos en bótes noves de roure francès i americà, amb un mínim de 24 mesos en ampolla abans de sortir al mercat.

Selecció de vinya per a il·lustrar el vi, el nom del qual fa honor a la data  dels primers vestigis trobats, d’elaboració de vi a la finca. Llarga criança en bota nova per a polir i arrodonir la bravura de maduració d’aquests varietals. Com a resultat, una càrrega afruitada que amaga darrere tota una estructura de tanins ben polits i arrodonits. Vins d’assemblatge, amb mestissatge, són l’eix d’equilibri i perfil polièdric buscat, que destil·len història, a la vegada que mostren avantguarda i modernitat sense oblidar les arrels en el seu origen.

Les característiques de Castell de l’Remei com hisenda vinícola són tan interessants com la seva llarga història, Consta d’un castell construït a finals de segle XIX sobre una antiga edificació, d’un santuari d’estil classicista italianitzant; i de vestigis de la colònia agrícola més important de l’època, en plena natura entre vinyes, arbredes i llacs, es troba el restaurant de la finca, visitar el Castell de l’Remei suposa traslladar-se a un entorn natural on, per la seva condició d’antiga colònia agrícola, i es respira l’atmosfera de finals de segle XIX, un viatge a l’passat en el present. L’espai permet passejar entre la natura gaudint i relaxar-se enamorant-se de l’entorn

@Jan Ferriz

No us ho imagineu, heu d’anar, per tenir una visió més completa i real, sobre el Castell de l’Remei, la seva història i els seus vins, ja que, la veritat és que l’entorn i l’edifici són espectaculars,  Repetim heu d’anar …

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s