CAVA ROVELLATS Un viatge a l’passat … amb un Deliciós cava

Aquest diumenge vam visitar CAVES ROVELLATS, a Sant Martí Sarroca, un preciós lloc, que a més dels seus magnífics i excel·lents caves, és una finca de bellesa històrica i que vam tenir el plaer de visitar i realitzar una de les seves experiències amb visita  guiada i tast, gràcies a la invitació que ens van fer Rovellats, així com agrair a la  Sandra, la nostra guia, la seva dedicació i atenció durant tota la visita, una persona agradable i simpàtica que va fer de la visita una amena i dinàmica vetllada.

 El seu fundador, Josep Vallès Rovira, va iniciar la producció de l’cava a principis de Segle XX., Sent avui dia, la tercera generació dels germans Mª Rosa i Josep Cardona que segueixen apostant per les varietats autòctones, preservant la identitat i la personalitat pròpia de cada producte.

 Rovellats és, per definir-la, una  antiga colònia, en la qual vivien les famílies que treballaven en el lloc i actualment està com abans, amb tota mena de detalls, envoltada de jardins modernistes i un dels encants de la finca, la Masia de l’ S. X-XV que dóna nom a Rovellats, i que encara conserva la bellesa de l’antic i la Capella de la Mare de Déu de Montserrat en la qual es troba una reproducció d’idèntica mida i forma que l’original. Sorprenentment totes les portes són originals i s’obren, encara, amb grans claus com les de l’època, que porta la Sandra i amb les que les va obrint les antigues portes per poder mostrar-nos totes els encants que estan dins i on sembla que el temps s’ha aturat i  no ha transcorregut des del segle passat.

Gaudiràs també veient el museu, on es mostren tot tipus d’elements relacionats amb la producció i l’elaboració de l’cava, i una col·lecció de pòsters publicitaris de l’època modernista i les estances en què es van elaborar els primers caves Rovellats, on encara es conserven les antigues tines i dipòsits.  I just sota la Masia, el celler,  per la qual es baixa per una vella i profunda escala

“La Rotonda” on les ampolles esperen el seu punt òptim i el moment de veure la llum per donar plaer als nostres paladars, l’única cava radial que es coneix, anomenada així per la seva estructura d’estrella de sis puntes, està situada a 12 metres de profunditat i cada carrer té el seu nom posat en una vella ceràmica i que fa, que, sense voler, t’endinses en la història de l’cava .

Acabem la fabulosa visita amb un tast d’embotits formatges i tres excel·lents brut ROVELLASTS, espectaculars

Reserva Cuvée Especial Brut Nature
Elaborat a partir de vinyes de 40 anys de Macabeu, collides a mà. Es va fer una breu maceració pel·licular a baixa temperatura Temperatura de servei: de 4ºC a 6ºC

Reserva Imperial Rosé Brut
Presenta un pàl·lid i delicat color rosat. Té una bombolla petita i persistent amb un fi rosari de despreniment vertical, marcant una corona molt bona. Intens i net aroma de criança sobre lies i fons fruiters, que recorden als fruits de bosc, amb gran complexitat d’aroma. Llaminer, harmònic, complex i elegant, resultant molt atractiu i d’àmplia via retronasal

Reserva Imperial Brut
Color groc palla brillant. Bombolla abundant i petita, amb bon despreniment vertical i regular. Intens i net aroma amb un fons afruitat. Molt saborós amb elegant pas de boca gràcies a un aconseguit equilibri

Rovellats forma part de la ruta La carretera d’el vi i ha estat distingit com a lloc d’interès turístic pel Consell Europeu de les Rutes de el Vi.

¡¡¡ “Caves Rovellats” gaudiràs i t’endinsaràs en la història fent una passejada pel passat ,coneixent uns caves de gran qualitat, excel·lents!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s