Montrubi “Icona de l’Sumoll “

@Jan Ferriz

En aquesta ocasió, el dissabte, vam realitzar enoturisme, però de vi, hem volgut variar i endinsar-nos i explorar el món de el vi i ha estat a Visita tast i menú degustació en al “XALET MONTRUBI”

un lloc esplèndid, magnífic, situat a la vall de l’Avella, una finca de 80 hectàrees de les quals 40 són vinyes, el seu raïm “Sumoll” de la qual són pioners en plantar, treballar i elaborar aquesta varietat, és el seu raïm insignia. Montrubi, com moltes altres cellers o com gairebé tots els de l’Pendès, elaboraven cava, el 1992, aprofitant les olimpíades de Barcelona, van treure a mercat una ampolla amb una etiqueta especial per a aquesta ocasió que va dissenyar el prestigiós arquitecte “Josep Bufill”, però el 1994 deixen d’elaborar aquest producte i decideixen dedicar-se de ple a la producció, i elaboració de vi, per cert tots molt molt bons.

Com enoturisme MONTRUBI ja realitzava experiències amb visites a la seva bodega i tast, però, fa uns tres anys els propietaris de l’xalet, tancat fins al moment, la família Peris, va tenir la bona i agraïda idea de reformar-lo i restaurar-lo, sense perdre l’essència de l’ espai, però, innovant a el mateix temps, i convertir el xalet en un restaurant i ha estat aquest any quan l’han obert a el públic i ara, és allà on es realitza el tast i maridatge després de la visita a la seva petita però encantadora bodega, un antic cup, on anaven tots els pagesos de la vila a trepitjar els seus raïms, i que han deixat amb la seva entitat i essència, només cobrint-lo amb una elaborada i adient cúpula que la fa més bonica.

El Restaurant MONTRUBI, un lloc sublim, excel·lent, al què pots accedir per l’atractiva entrada principal o per la plaça de les oliveres, una atractiva zona, en la qual també et pots recrear mirant el paisatge, assegut en unes curioses i majestuoses cadires de vímet , prenent un bon vi Montrubi, i des d’allà, per una escalinata de pedra, arribes a un espectacular jardí amb vistes a les vinyes, a la vall i a una esplèndida piscina desbordant infinity, envoltada de pedra calcària, que, a la vista, sembla que la seva aigua cau a les vinyes.

Vam gaudir contemplant cada un dels racons de les dues plantes que té el restaurant, la segona una gran sala per distendre i relaxar-se, on es nota l’entitat dels principis de l’xalet amb mobles de l’època i altres restaurats i fins i tot amb algunes increïbles antiguitats , com unes oportunes àmfores de vi amb el gravat de l’any de l’xalet 1902,

@Jan Ferriz

i en la primera planta el restaurant, on a part de aperitius al WineBar, també pots menjar ja que està obert tots els dies o sobretot, divendres i dissabte sopars de Nits de les Serres Velles.

Posteriorment en l’excel·lent jardí que us hem explicat, amb vistes a la vinya ia la piscina, un entorn únic

vam començar el tast dels immillorables vins Montrubi, marinats amb formatges i ibèrics i fins i tot amb peres de la seva propietat ja que tenen arbres fruiters i un hort propi, de què recullen els seus productes i elaboren els menjars del dia,

el tast esplèndid, immillorable provant el seu DURONA bLANC 100% parellada, WHITE 100% Xarel·lo, RADICAL 100% “SUMOLL”, i per finalitzar un vi blanc dolça ADVENT Xarel .lo, de l’2010.

Súper recomanable

@Jan Ferriz

El restaurant té una situació excepcional, lloc espectacularment tranquil, amb vistes boniques, servei excel·lent, tracte molt, molt amable i agradable per part de tot el personal, sense excepció.

A més, indicar-vos que, a prop de l’xalet, la família Peris té una altra casa renaixentista de l’any 1771,

i que, a l’igual que l’xalet, aquesta. també van decidir reformar-la i condicionar-la, però en un “Hotel boutique”, de només 10 habitacions, en què a l’igual que en el xalet, trobes diversos estils de l’època modernista en cadascuna de les seves habitacions i que obrirà a partir el proper dia 1 de setembre 2021

Per comprendre de primera mà l’excel·lència de MONTRUBI, en tots els seus sentits, vins, lloc, essència has de descobrir-ho per tu mateix, et atraparà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s