FREIXENET          CHEESE EMOTION

Diumenge passat, ens vam tornar a quedar, aquí al Penedès, vam anar a les “CAVES FREIXENET”, a Sant Sadurní d’Anoia, marca que tots coneixeu, però, que no sé si l’heu visitat, si és així, recomanem que aneu al menys una vegada, val la pena. Aquesta vegada vam anar a fer l’experiència que feien de “Cheese Emotion Freixenet”. Extraordinària. .  Un viatge sensoriasl a través de les aromes i les textures amb formatges i caves

Ens va fer de guia la Maria Parra, que és Mexicana, i ens va fer la visita en català ja que ho parla perfectament, molt atenta i propera amb nosaltres que, a més de ser molt amable i simpàtica, sap un munt i li fascina el que explica, realitza les explicacions amb una delicadesa i harmonia, Et sap transmetre aquest entusiasme i la importància de tot i et va portant al món Freixenet.

Comencem en una sala amb un audiovisual interessant, de la història del procediment i treball que comporta les vinyes, així com la història de com va començar allò que avui és un gran imperi, com és Freixenet. El 1914 Es llança el primer cava Freixenet i així neix la marca i ja superant els límits,  l’any 1927, Freixenet construeix un celler modern, sobrepassant els límits del món del cava. Un cop acabat el vídeo, que val la pena veure’l, passem per una sala on hi ha trofeus i premis que han anat guanyant durant aquests anys, així com fotos de la família amb diferents personatges importants i il·lustres. I ja baixem a les profunditats del celler, i dic profunditats perquè fins al celler comptant les 8 galeries que té, a la darrera estem a uns 20 mts. sota terra. Mentre anem baixant, que ja veure aquella llarga i profunda escala gairebé fosca, de pedra impressiona i molt, però per com és de fascinant la mateixa. Mentre anem passant per les diferents galeries on la Maria ens anava explicant cadascuna amb aquesta passió que li posava, Ah!! En alguna de les mateixes, pots veure d’allò més bé i en fusta el mític nen de la Marca Freixenet amb l’ampolla. Icona de la marca que es crea el 1929, amb motiu de l’Exposició Universal, l’empresa crea el “Noi Freixenet. Doncs com a anècdota, ens va explicar que el nen no era només una caratula, que havia existit de veritat i es deia Juanet, era el fill d’un dels treballadors de l’empresa en aquella època, una curiositat més que no sabíem

Arribem al final de l’escala on hi ha les ultimes galeries la 6, 7 i 8, que són les més antigues, el sostre i les parets són de roca que està ennegrida i amb floridura de l’antiguitat. La 6 és la Cava Reial, on veiem el primer tiratge Reserva Real del 1982, Totes les galeries tenen el nom d’algu de la família, la 7 és Cava Dolors Ferrer i la 8 és Cava Josep Ferrer. Així com anteriorment per altres galeries que hem passat hem vist Cava Carma Vivé, Cava Dolors Sala, Cava Carmen Ferrer o un racó de la Joan Sala que és molt bonic de veure.

Arribem al final de l’escala on hi ha les ultimes galeries la 6, 7 i 8, que són les més antigues, el sostre i les parets són de roca que està ennegrida i amb floridura de l’antiguitat. La 6 és la Cava Reial, on veiem el primer tiratge Reserva Real del 1982, Totes les galeries tenen el nom d’algu de la família, la 7 és Cava Dolors Ferrer i la 8 és Cava Josep Ferrer. Així com anteriorment per altres galeries que hem passat hem vist Cava Carma Vivé, Cava Dolors Sala, Cava Carmen Ferrer o un racó de la Joan Sala que és molt bonic de veure

Un cop acabada la visita, a l’àmplia recepció, hi ha una sala de tasts, on realitzem l’experiència, que consistia a Marinar quatre magnífics i excel·lents caves Freixenet amb 4 formatges típics de diferents zones geogràfiques, i que estaven boníssims. Ja d’un principi us dic que tot espectacular no sabries quin triar.  Per ordre comencem com us indico:

TREPAT 2021. Cava de guarda Brut, marinat amb un formatge de cabra de llet crua, un formatge jove i cremós tipus brie. BRIQUETA DE CABRA”.

MERITUM 2017. Cava de guarda superior, Gran Reserva Brut Nature i aquest el marinem amb un formatge de llet pasteuritzada de vaca, un formatge madur i sec. “ROCS BLANCS”

RESERVA REAL. Cava de guarda superior, Gran Reserva extra Brut, el formatge que tastem amb aquest excel·lent cava, era un formatge de llet crua d’ovella, un formatge envellit, amb escorça comestible. “GRIS DE MUNTANYA”

CUVÉE D.S. 2017. Cava de guarda superior, Gran Reserva extra Brut, marinat amb un altre formatge de cabra, però aquesta vegada de llet pasteuritzada. “SERRAT SEMI”

Descobreix el procés d’elaboració del cava mentre baixes als cellers subterranis de més de 100 anys i tasta alguns dels seus magnífics i exquisits caves

Una experiència fantàstica i interessant. La veritat és d’admirar el recorregut complet, està molt ben organitzat, sempre trobes detalls interessants, racons especials i sobretot a més de les aromes i sabors, està i se sent el compromís que tenen al celler envers els seus vins i Caves.

És un viatge en el temps i igualment és molt didàctic, que no et pots perdre. També pots anar a prendre una copa de cavao vi  als seus bells jardins, al bar lounge que ofereix una carta de tapes i caves i vins, en un entorn meravellós,

Història i excel·lència juntes. Visita “Freixenet”

Deixa un comentari