Covides presenta Mas Llinda: els seus dos primers Vi de Mas

Aquest dijous al matí, la Finca Mas Llinda situada a Sant Sebastià dels Gorgs (Subirats) ha acollit la presentació dels dos primers Vi de Mas de Covides Vinyes·Cellers. Aquesta categoria defineix als vins de la DO Penedès que es caracteritzen per seguir els màxims criteris d’excel·lència i total respecte per l’entorn durant la seva elaboració, així com potenciar la història dels masos i les masies on s’elaboren. Covides ha donat a conèixer el Mas Llinda Vi de Mas Cabernet Sauvignon 2021 i el Mas Llinda Vi de Mas Xarel·lo 2022. L’acte –que ha finalitzat amb un esmorzar de pagès i una visita a la finca– ha comptat amb l’assistència del president de Covides, Rafel Ramon, i l’equip de viticultura, enologia i màrqueting del celler.

Els vins més top de Covides
Covides està apostant per l’elaboració de vins i caves cada cop més Premium. Tal i com ha explicat el seu president, Rafel Ramon, “estem potenciant els caves Reserva i Gran Reserva i els vins més top i singulars, gràcies a una selecció de les nostres millors vinyes i a un gran equip d’elaboració”. Aquests son els dos primers vins DO Penedès de Covides amb aquesta categoria. El motiu per triar la Finca Mas Llinda per a fer-ne la presentació, ha estat perquè és en aquestes vinyes de Xarel·lo i Cabernet Sauvignon on neixen aquests dos vins de Mas. Aquesta finca, situada en un entorn paisatgístic de gran valor a Sant Sebastià dels Gorgs (Subirats), compta amb un Mas documentat l’any 979, catalogat com a Bé d’Interès Local i amb una llarga tradició vitivinícola

Després d’un exhaustiu seguiment de les vinyes per part de l’equip d’ADV del celler, el departament d’enologia ha elaborat els vins combinant tradició i innovació dins del marc del Celler Experimental de Covides. Finalment, els vins s’han embotellat al seu celler de Vilafranca del Penedès.

Mas Llinda Vi de Mas Cabernet Sauvignon i Mas Llinda Vi de Mas Xarel·lo
Tots dos vins s’elaboren amb raïms cultivats ecològicament, que es deixen madurar fins a arribar al seu punt òptim. Es veremen de forma manual, en caixes d’un màxim de 25kg per caixa, fet que permet fer una selecció manual dels millors fruits a peu de vinya.

Amb una producció de 1.200 ampolles, el Mas Llinda Vi de Mas Cabernet Sauvignon 2021 expressa el terroir d’on prové. Amb una maceració de les pells durant la fermentació amb remuntats i sagnat del vi en dipòsit durant un any, el seu color es granat intens i amb matisos violetes. Les seves aromes recorden al cacau i a les prunes seques. En boca és rodó, elegant i amb un retrogust llarg amb tanins dolços. Un vi molt gastronòmic, ideal per acompanyar plats consistents. El seu PVP és de 19,95€.

El Mas Llinda Vi de Mas Xarel·lo 2022 té una producció de 1.700 ampolles. 100% xarel·lo, la seva elaboració es basa en una lleugera maceració amb pells a molt baixa temperatura, sagnat del most flor i fermentació i criança sobre lies durant un temps curt. De color pàl·lid i tonalitats daurades, té aromes anisades i de fruita tropical. En boca es càlid, amb fruita i un lleuger matís mineral. Es un Xarel·lo molt gastronòmic. El seu PVP també és de 19,95€.

Els Vi de Mas de la DO Penedès
Coincidint amb la presentació del seu Pla Estratègic 2021-2023, la DO Penedès va donar a conèixer les categories Vi de Mas i Gran Vi de Mas. Una aposta de la denominació d’origen per reivindicar el patrimoni i la història vitivinícola del Penedès i a la vegada enfortir el prestigi i la qualitat dels vins que s’elaboren al territori.

Deixa un comentari