Cava Rovellats & Caram Caram“Tasta comarca a cegues”

Aquesta vegada, vam anar, de nou, al celler Rovellats Cava a efectuar una nova i fantàstica activitat, un tast a cegues, realitzat per l’empresa “Caram Caram”, dirigida per dues joves emprenedores la Gemma Muray i la Clara Soler, conegudes com les “noies de Caram Caram” simplement va ser màgnific i realment sorprenent.

Us expliquem, l’experiència va començar als bells jardins modernistes de la finca, amb la Sandra com a guia enoturística de Rovellats, una gran professional que t’explica tot al mínim detall, és una estupenda i generosa guia, ens va explicar molt bé la història de la família Valles i el seu entorn, així com del procés d´elaboració del cava. Una visita a les caves Rovellats, es converteix en un passeig per la història i la cultura catalana des que entres al recinte a través de les portes de forja modernistes

Així, els diversos espais i edificis que componen el lloc et permeten admirar des d’una típica masia catalana del segle XV, o la capella romànica de la família, dedicada a la “Moreneta” la Mare de Déu de Montserrat, ja feta construir pels avis a inicis del segle XX,.amb la rèplica, a mida natutal de la verge.

L’edifici del celler amb els soterranis i tots els estris que l’adornen conformen un museu en si mateix. Pel que fa al cava, no cal dir que és d’excel·lent qualitat. Als que us interessi conèixer més sobre aquest celler, mireu a la nostra web, que tenim diverses publicacions sobre la mateixa web, però ja us avancem que és un pecat no visitar-la. És una preciositat.

Després de la bella visita, en un racó dels jardins comencem el tast, un racó a l’aire lliure que et permet relaxar-te i gaudir més del tast que estàvem a punt de començar, amb una presentació molt acurada ,Iniciem el tast amb la presentació de les “Noies de Caram Caram”, la Gemma i la Clara, que us hem indicat al principi i l’explicació de l’experiència que estàvem a punt de realitzar. CARAM CARAM és un projecte d’emprenedoria i innovació que treballa pel desenvolupament territorial i turístic de Catalunya a través de la gastronomia.

El seu objectiu és donar a conèixer a un públic anomenat com a “curiós gastronòmic” el territori (productes catalans) a través d’una experiència gastronòmica amb productes singulars de la terra i els seus productors. Es basa en la creació d’experiències enogastronòmiques; connectant amb petits obradors catalans i donar a conèixer els productes gastronòmics.

El tast consistia en 4 plats, de productes gastronòmics singulars del Penedès i en cadascun d’ells, abans de començar, ens havíem de posar un antifaç i un cop posat el plat davant nostre, la Gemma o la Clara, ens tocaven l’espatlla i ens indicaven on era la cullera o escuradents, amb el producte que havíem d’agafar i quin seria el primer pel qual havíem de començar si pel de l’esquerra o pel de l’dreta del plat.

Un cop estàvem tots preparats havíem d’olorar i tastar i anar dient que aromes i sabors trobàvem en allò que anàvem, olorant i provant, de vegades endevinàvem, d’altres no i d’altres ens uedàvem molt lluny del que havíem dit al que realment era, quan et treies l’antifaç i veies el que havies tastat a cegues, ja que teníem el mateix repetit per poder veure el que havíem assaborit i aquesta vegada, a més, per arrodonir l’experiència , ho marinàvem amb els esplèndids, vi o cava ROVELLATS

Nosaltres mai havíem fet un tast a cegues i és una sensació extraordinària i sorprenent alhora, Increïble. El factor sorpresa esta molt bé, tot i que anaban  donant pistes

Per ordre comencem amb BOTIFARRA BLANCA AMB MONIATO I CASTANYA de Ca l’Estevet, Ordal. I BOTIFARRA DE PEROL AMB CASTANYA de Cal Vivet, Sentmenat. amb pa i amb tomàquet. Deliciosos. Aquest plat el marinem amb vi BLANC PRIMAVERA de Rovellats, un vi aromàtic i fresc, un vi molt agradable, és d’un cupatge de 45% Xarel·lo, 35% Macabeu, 20% Parellada boníssim.,

A més, vam fer un tast d´oli. Al plat hi havia en un gotet blau, on hi havia oli, aquest era ELIXIR DESPINYOLADA, del 2023, un oli agafat de 2 setmanes, 100% oli d’oliva verge extra arbequina de la finca Quadrat Valley, que posseeixen terrenys d’oliveres i el seu propi molí , do de l’Albagués. Per tastar-lo, primer cal tapar-lo amb la mà i anar donant voltes al gotet perquè es vagi escalfant i anar olorant ia mesura que s’anava escalfant, les aromes eren diferents i per acabar tastar-lo, un oli que et piqui la gola. Bonisim.

Seguim amb un altre plat on hi havia MELMELADA DE CARBASSA I TARONJA i MELMELADA DE CARBASSA i CURCUMA de Moio Mermelades de Font Rubí. Posteriorment a treure’ns l’antifaç al plat que hi havia les mateixes mermelades, també hi havia dos trossets de formatge de  vaca LA PUBILLA-FORMATGE RENTAT AMB CAVA ROVELLATS, de Murgó Formatges, de Sant Iscle de Vallalta.Què  vam marinar con un ROVELLATS monovarietal 100% Garnaxa, l’IMPERIAL RESERVA BRUT ROSÉ..

Com a tercer plat olorem i tastem un PATÉ RÚSTIC DE GALL DEL PENEDÈS, DE Mallart Artesans Xarcuters, de la LLacuna i MEMERLADA DE XAREL-LO, de Vinyet Mermelades de Ca L’Avi, això va anar a cegues, però després ja sense antifaç ho vam provar tot plegat en un Canaló que havia preparat la Clara. Aquestes noies, són d’un gran talent i d’inspiració amb els productes de proximitat. Aquest combinat el marinem amb cava “ORIGINAL” de ROVELLATAS, un Brut Nature Gran Reserva de Macabeu, Xarel·lo, Parellada.

Acabem amb unes postres que consistia amb CARQUINYOLIS ARTESANS DE SABORS, de Carquinyolis Escalfet, de Sant Quintí de Mediona. en tastem tres i dos han estat premiats com el de codony, i la xocolata i l’altra era de cafè, diferents i magistrals com el cava que marinem amb el clàssic Rovelllats, l’IMPERIAL, un Brut, Macabeu, Xarel·lo, Parellada

Rovelllats Cava & Caram Caram una fusió perfecta. Una joia gastronòmica i enoturística.

Maridatge sorprenent en un lloc exclusiu.

Un magnífic esdeveniment, que el públic va gaudir des del primer minut, esperem que la dupla Rovelllats & Caram Caram ens segueixin delectant-nos

ENOTURISME
enoturisme@cavarovellats.com.

ADREÇA
08731 Sant Martí Sarroca, Barcelona, Catalunya, Espanya

Deixa un comentari