Mas del Vidre “Del Vidre al Vi”

En aquesta ocasió ens han obert les portes el Celler Mas del Vidre que porta inaugurat des del 2019, als afores de Piera que va ser rehabilitat atès que era un taller de cotxes, on van haver de realitzar un gran esforç per veure en l’actualitat és un celler envoltat d’un espai de pícnic espectacular, on encara han de fer diverses reformes per adequar-lo a un espai on gaudir de barbacoes i esdeveniments

De la mà d’Isabel Ndong Brand Manager de Mas del Vidre, una persona molt amable i amb una implicació en un gran projecte que a poc a poc es va fent realitat, Isabel va començar aquesta aventura només fa uns mesos i es dedica a la comercialització de la marca, la imatge corporativa de la mateixa, ens va anar ensenyant tot un celler en un mateix espai tot molt ben adequat per al treball diari, on el laboratori, sala de bótes i contenidors d’alumini estan integrats al mateix edifici facilitant el treball, actualment el Celler el porten només tres persones que es dediquen en ple en aquest projecte, on actualment tenen una producció d’uns 15.000 litres que pel poc temps que porten és una gran quantitat surten al mercat entre 5000 i 6000 ampolles

La marca prové de l’antic forn de vidre que a la zona era prolífers, quan es va deixar en desús aquests forns, la pagesia es va dedicar a la vinya, aquesta marca personalitzada a cada ampolla de Mas del Vidre és un homenatge al forn que estava situat a la Masia El Forn,El disseny de l’etiqueta és de la Pati Nuñez que és una prestigiosa dissenyadora de Barcelona que ha treballat per a firmes de prestigi com Loewe, Louis Vuiton i realitzant dissenys per a altres cellers de la zona, la primera dona a guanyar el Premi Nacional de Disseny, el 2007

Es un celler de producció exclusiva en què el raïm, la terra i el coneixement són els protagonistes indiscutibles del que fem, com ho fem i per què ho fem.
Actualment només es dediquen a l’elaboració de vi negre i rosat, el blanc el compren i embotellen al Celler, tots els seus vins tenen un toc especial a causa del terreny i la mà d’un gran enòleg, que combina el Penedès amb el Priorat

Vendimian l’entorn i cuidem apassionadament de les seves varietats de raïm plantades a la Finca de Ca n’Aguilera a 400 metres sobre el nivell del mar i rodejades per la majestuosa de la serralada de Montserrat, que gaudeixen d’un valor vitivinícola exclusiu que neix de les característiques naturals de la DO Penedès, amb els beneficis climatològics i geològics de la sub-zona “Costers de l’Anoia”.

Després de visitar el Celler ens dirigim a visitar la Masia el Forn on el Sr. Jordi Cusco Gerent i director de Mas del vidre ens va mostrar el que en un futur no gaire llunyà serà el seu somni fet realitat

Masia El Forn
El conjunt de la finca, situada a les muntanyes de Ca n’Aguilera, desprèn una serenor i tranquil·litat inigualables. Està dividida en dos grups de construcció ben diferenciats que corresponen, per una banda, al Casalot del Forn, construcció destinada històricament a l’habitatge, i per una altra, la Masia El Forn, on es localitzava l’activitat vidriera que dona nom a l’edificació de pedra, totxos i tàpia. L’activitat vidriera va deixar de funcionar a finals del segle XVIII, per tant la construcció de la Masia El Forn, potser es remunta al segle anterior.

Actualment, està en procés de rehabilitació per dur a terme un projecte agro-turístic d’aproximació i interpretació de les activitats dutes a terme: agrícola, ramadera i forestal que honorarà el llegat dels nostres avantpassats i, aproximarà el seu coneixement a les noves generacions.

La qualitat i innovació dels vidres catalans han gaudit de prestigi i reconeixement internacional fins el període modernista, on l’escassetat de fusta i l’expansió, tant de la vinya com de les oliveres, no tan sols van canviar el model productiu agrícola català sinó que van causar el cessament de l’activitat vidriera. Aquest transcurs de la història s’il·lustra a l’interior de les parets de la Masia El Vidre, a través de la presència de l’arqueta del forn de vidre i les restes de dues tines circulars, utilitzades per emmagatzemar el vi, i, una de rectangular, emprada per recollir l’aigua.

Masia El Forn, per tant, forma part del patrimoni cultural de Piera que documenta el progrés de la indústria agrària catalana.
El projecte de la rehabilitació de la Masia El Forn permetrà recuperar un espai emblemàtic integrat dins de l’entorn natural que l’envolta.
Tratan la vinya com un art mil·lenari que requereix tècnica, precisió i cura. A més, incorporem valors agroecològics del present, fomentant la viticultura ecològica i conscienciada amb el medi ambient que respecta el cicle natural de la plantació i preserva l’orografia dels terrenys, per a una millor conservació de la fauna i flora.
Pensem en el futur amb la Masia El Forn, del segle XVIII, un projecte de rehabilitació progressiu que ens permetrà connectar el passat amb les noves generacions i recuperar els fonaments de qualitat per davant de quantitat. Defensem l’ètica del present amb vins honestos que reflecteixen els orígens del nostre territori, perquè Mas del Vidre és el compromís del present amb el passat i el futur.

Visita Finca Samsó

La visita era obligada és la reina de la corona ,l’orgull de les persones que treballen en aquest projecte una finca situada en un lloc privilegiat a l’esquena de Montserrat amb unes vistes escampades
L’orografia de la Finca Ca n’Aguilera atorga singularitat als vins de Mas del Vidre degut a les particularitats geogràfiques, climatològiques i físiques del paratge natural i les varietats plantades al territori: Carinyena, Syrah i Garnatxa negra.
Mas del Vidre busca mas calidad que cantidad , sus vinos son ecológicos y veganos

Ca n’Aguilera s’emmarca dins de la DO Penedès, mundialment coneguda com l’estat del vi català i reconeguda per la qualitat del raïm i la llarga trajectòria vitivinícola. No obstant això, i gràcies a les característiques geogràfiques i climatològiques, el territori de Ca n’Aguilera és el viu reflex de la sub-zona dels Costers de l’Anoia perquè la seva ubicació, a més de 400 metres d’alçada sobre el nivell del mar, i la seva proximitat a la serralada de Montserrat, provoca freqüents precipitacions i contrastos que presenten fortes oscil·lacions tèrmiques estacionals. Aquestes especificacions atmosfèriques no sols limiten la plantació, elaboració i producció de vins, sinó que accentuen el caràcter exclusiu de les varietats conreades.

La Garnatxa negra, la Carinyena i la Syrah són grans aliats que gaudeixen d’una excel·lent adaptació a les propietats climatològiques i físiques de les parcel·les de Ca n’Aguilera, de pissarra, quars i silicats. Això causa que els nostres vins adquireixin lleugers tocs minerals i expressin una identitat vitivinícola única. També s’adapten a les característiques topogràfiques del terreny, marcades per pendents suaus que garanteixen el bon aireig del raïm i disminueixen la presència de fongs, facilitant el procés manual de les tasques de la verema.

Per finalitzar aquesta visita on el Sr. Fabián que és la persona que s’encarrega de tots els treballs de la vinya i les seves cures es va unir a nosaltres per participar al tast dels vins i productes de la zona que el Sr. Jordi Cusco ens va fer de amfitrió realitzant uns maridatges perfectes amb els vins Mas del Vidre Rosat, Blanc i Negre on vam poder comprovar com amb cada vi les aromes i sabors s’intensificaven a la boca, segons el vi que estiguéssim tastant

Els vins tastats ROSAT DE SYRAH 2021

Vi jove, amb aromes de fruites vermelles com les maduixes i els gerds, amb tocs florals delicats, i amb boca plena i refrescant.
Ideal per acompanyar tota mena d’aperitius, arrossos i peixos. Té certificació de vegà.
Vinyes ubicades en paratges aïllats de Ca n’Aaguilera (Piera, l’Anoia), plantades sobre terrenys de pissarra

CUPATGE 2020

Varietats: Garnatxa negra i Carinyena
Vi jove de capa mitjana-alta amb aromes de fruites vermelles i negres amb tocs minerals i boca plena i fresca.
Ideal per acompanyar guisats, carns, verdures a la brasa i assortits de formatges.
Té un cert vegà.
Vinyes ubicades en paratges aïllats de Ca n’Aaguilera (Piera, l’Anoia), plantades sobre terrenys de pissarra.

Una jornada excepcional i ens portem una bona impressió de l’empenta, el compromís i el treball de les tres persones que gestionen aquest gran projecte.


Email: info@masdelvidre.com
Tel.: +34 931 577 832 | +34 686 368 629
Carretera BV2242 km1 08784 (Piera)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s